Poate magia ajuta la protejarea naturii? O femeie din Marea Britanie foloseşte “magia” pentru a proteja natura

09.06.2022, 18:18

Megan Swann este o femeie magician inovatoare ale cărei trucuri dețin un mesaj vital. Femeia-magician considerată un adevărat deschizător de drumuri în Marea Britanie, iar trucurile pe care le foloseşte în reprezentaţiile sale transmit un mesaj vital pentru protejarea naturii. „Unul dintre lucrurile cheie pe care le-am conștientizat odată cu obținerea diplomei a fost cât de importantă este educația pentru mediu. Avem atât de multe dintre soluțiile pentru a rezolva aceste probleme, dar nu le folosim”.

Când s-a născut în 1992, lumea magiei, dominată în mod tradițional de bărbați, abia începuse să permită femeilor să se alăture societății magicienilor Cercului Magic.

Acum, la 30 de ani, Swann nu este doar cea mai tânără și prima femeie președinte a societății, dar își folosește poziția și magia pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la schimbările climatice și la mediu, potrivit Reuters. 

O femeie din Marea Britanie foloseşte “magia” pentru a proteja natura

Swann a studiat conservarea faunei sălbatice la universitate, devenind din ce în ce mai descurajată de problemele uriașe cu care se confruntă lumea naturală și de lipsa de acțiune.

„Unul dintre lucrurile cheie pe care le-am conștientizat odată cu obținerea diplomei a fost cât de importantă este educația pentru mediu. Avem atât de multe dintre soluțiile pentru a rezolva aceste probleme, dar nu le folosim”.

Femeia-magician a primit primul ei set de magician la vârsta de cinci ani

Așa că Swann a început să creeze trucuri cu un mesaj de mediu pe care să le interpreteze la școli.

“Folosesc magia ca instrument de comunicare. Este o modalitate de a capta atenția și de a împărtăși un mesaj într-un mod distractiv”, a spus ea.

Swann, care a primit primul ei set de magie la vârsta de cinci ani, a spus că unul dintre trucurile ei preferate implică trei frânghii reprezentând plante, animale și insecte. Ele încep de la aceeași lungime pentru a arăta natura în echilibru.

„Pe măsură ce vorbesc despre problemele cu care se confruntă lumea, cauzate în principal de noi, oamenii, ele devin de dimensiuni diferite… Apoi vorbesc despre ce putem face pentru a ajuta la restabilirea frânghiilor la lungimea lor originală, egală”.

Swann a spus că, deși lumea magiei este încă dominată de bărbați și va rămâne așa ceva timp, lucrurile se schimbă. „Cu siguranță simt că a devenit mai primitor… Noi (femeile) suntem membri apreciați ai Cercului Magic”.

citește și...