“Nu spun că sunt văzute ca nişte diavoli”. Papa Francisc îi îndeamnă pe oameni să fie mai buni cu soacrele

30.04.2022, 11:50

Papa Francisc i-a îndemnat miercuri pe catolici să-i onoreze pe bătrâni și să aibă grijă de legăturile familiale, profitând de asemenea de ocazie pentru a reveni la subiectul spinos al soacrelor. Pontiful a făcut aceste observații în timpul audienței sale generale în Piața Sf. Petru miercuri. El a ținut un discurs lung despre cum soacrele sunt adesea victimele „clișeelor”.

În 2015, Francis a stârnit râsete într-o vizită în Statele Unite, când a spus unei mulțimi de mii de oameni: „Familiile se ceartă, iar copiii aduc dureri de cap și nu voi vorbi despre soacre”.

Îndreptându-și, miercuri, din nou atenția asupra relațiilor de familie, Papa Francis a făcut o precizare asupra „personajului mitic” al soacrei și a spus că acestea sunt adesea victimele „clișeelor”.

Soacrele, victimele clişeelor

Pontiful argentinian a adăugat: „Nu spun că o vedem (soacra) ca pe diavolul, dar este întotdeauna prezentată într-un mod peiorativ. Dar soacra este mama soțului tău și mama soției tale”, a spus el.

„Ne spunem „cu cât este mai departe soacra ta, cu atât mai bine”.

Papa Francisc îi îndeamnă pe oameni să fie mai buni cu soacrele

În acest sens, Sfântul Părinte a arătat că trebuie recunoscut că soacrele sunt mame, care au dat totul pentru copiii lor.

„Dar nu, ea este o mamă, este o persoană în vârstă.

“Unul dintre cele mai frumoase lucruri pentru o femeie este să aibă nepoți. Când copiii ei au copii, o readuce la viață”, a adăugat papa în vârstă de 85 de ani.

Și le-a îndemnat pe nurori să aibă grijă de relațiile lor cu soacre.

„… ți-au născut soțul”, a spus el.

Sfaturi pentru soacre

Papa a avut sfaturi și pentru soacre. Suveranul Pontif a surprins cu un mesaj adresat soacrelor în mijlocul Pieței San Pedro.

„Voi soacrelor, vă spun: aveți grijă cum vă exprimați. Este unul dintre păcatele soacrelor”, a avertizat pontiful suprem.

Papa Francisc, emoționat de mărturia unei românce

Anul trecut, o româncă imobilizată în scaunul cu rotile și dependentă de morfină, l-a impresionat pe Suveranul Pontifhttps://tacataca.prosport.ro/papa-francisc-emotionat-de-marturia-unei-romance-zi-de-zi-suport-dureri-cumplite-cu-o-doza-de-morfina-149522/.

După ce femeia și-a descris suferința pe care doar morfina o mai alină, credincioșii aflați în biserică au aplaudat-o, iar Papa a încurajat-o.

„Deseori, prezența săracilor este văzută cu deranj și suportată, alteori se aude spunându-se că responsabilii sărăciei sunt săracii: o insultă în plus! Pentru a nu face nici cel mai serios examen de conștiință cu privire la propriile fapte, la injustiția unor legi și măsuri economice, un examen de conștiință despre ipocrizia celui care vrea să se îmbogățească peste măsură, se aruncă vina pe spatele celor mai slabi!”.

 

citește și...