Un bărbat a fost infectat cu Covid timp de 505 zile. Pacientul a fost diagnosticat cu virusul pentru prima dată în anul 2020
Un pacient din Marea Britanie cu un sistem imunitar sever slăbit s-a luptat cu COVID-19 timp de 505 zile, înainte de a muri anul acesta. Pacientul a fost infectat cu 10 mutații ale virusului. Cazul pare a fi cea mai lungă infecție raportată până acum. Cine a deținut recordul anterior.
Cercetătorii cred că aceasta ar putea fi cea mai lungă infecție documentată cu COVID-19 la un pacient. Recordul anterior pentru infecție persistentă a fost de 335 de zile, a raportat AFP, citând o echipă de la King’s College din Londra și Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust.
Este dificil pentru cercetători să confirme dacă aceasta a fost cea mai lungă infecție cu COVID-19, deoarece pacienții nu sunt testați, mai ales în mod regulat. Cu toate acestea, aceasta pare a fi cea mai lungă infecție raportată până acum, a spus echipa.
Pacientul, diagnosticat pentru prima dată la jumătatea anului 2020
Pacientul, ale cărui detalii personale nu au fost divulgate, a fost diagnosticat pentru prima dată cu simptome respiratorii la jumătatea anului 2020, a declarat pentru AFP Gaia Nebbia, coautorul studiului. Deși simptomele s-au îmbunătățit ulterior, pacientul a fost testat pozitiv de aproximativ 45 de ori înainte de a merge la spital până la moartea lor, a spus Nebbia.
Potrivit unui raport al publicației britanice Metro, pacientul a fost infectat cu 10 mutații ale virusului, inclusiv variantele Alpha, Gamma și Omicron.
Pot apărea noi variante de Covid-19 la pacienții cu un sistem imunitar slăbit
Echipa de cercetare a analizat nouă pacienți ca parte a investigațiilor lor asupra COVID-19, toți având un sistem imunitar slăbit din cauza transplanturilor de organe, HIV, cancer sau tratament pentru alte boli. Studiul a concluzionat că pot apărea noi variante la pacienții cu un sistem imunitar slăbit.
Patru dintre ei au murit după ce s-au infectat cu COVID-19, doi au avut nevoie de tratament special și antivirale, după care au rezultat negativ, iar doi și-au revenit fără niciun tratament suplimentar, a informat Metro. Al nouălea pacient se luptă cu boala de 412 zile.
Echipa, care intenționează să prezinte cazurile la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase de la Lisabona în acest weekend, a declarat că este nevoie urgentă de noi tratamente pentru cei cu un sistem imunitar slab.
COVID-19 persistent, care este rar, este diferit de Covid-19 de lungă durată (LONG COVID), a declarat pentru AP Luke Blagdon Snell, expert în boli infecțioase la Guy’s & St. Thomas’ NHS Foundation Trust.
„În perioada lungă de COVID, se presupune, în general, că virusul a fost eliminat din organism, dar simptomele persistă. Cu infecția persistentă, aceasta reprezintă o replicare continuă și activă a virusului”, a spus Snell.