O profesoară de 22 de ani a fost omorâtă în timp ce alerga. Două femei au văzut crima

13.01.2022, 15:23

O profesoară a fost ucisă într-un atac întâmplător în timp ce făcea jogging. într-un loc popular de plimbare irlandez. Poliția este de părere că suspectul, care nu ar avea legături cu victima, a plănuit un atac, însă nu cu o țintă sigură. Două femei au văzut crima.

Ashling Murphy, profesor de școală primară în vârstă de 22 de ani din Tullamore, a fost ucisă miercuri după-amiază de-a lungul malurilor Marelui Canal.

Un bărbat a fost arestat în legătură cu presupusa ucidere a tinerei în județul Offaly și urmează să fie interogat în continuare.

O profesoară de 22 de ani a fost omorâtă în timp ce alerga

Murphy făcea jogging de-a lungul malului canalului la Cappincur, cunoscut sub numele de Fiona’s Way, miercuri, în jurul orei 16, când a fost atacată cu brutalitate.

Traseul este numit în memoria femeii dispărute Fiona Pender. „Acest canal este folosit de toată lumea, mai ales în perioada pandemiei, este locul în care toți mergem să alergăm, să facem mișcare. Nu știu dacă după tragedia de azi oamenii vor mai avea curaj să facă sport aici, era un loc pașnic și liniștit. Sincer, acum mă tem chiar și pentru soția mea, care și ea alerga pe aici. Condoleanțe familiei, încă încerc să mă adun, să procesez ce s-a întâmplat. Sunt surprins că locul nu era foarte plin cu oameni. Este dureros ce s-a întâmplat pentru familie și pentru oamenii din Tullamore. Este cu adevărat un șoc, toți vecinii de aici sunt șocați, unii sunt chiar foarte speriați, mai ales că ieșeau și cu cei mici la plimbare pe canal.”, a declarat un consilierul local Declan Harvey.

Criminalul, un cetățean român

Poliția este de părere că suspectul, care nu ar avea legături cu victima, a plănuit un atac, însă nu cu o țintă sigură.

Potrivit  Independent.ie , Murphy provenea dintr-o familie foarte respectată din zona locală, care este bine cunoscută pe scena muzicală și locuiește în afara Tullamore.

Două femei au văzut crima

Ziarul a relatat că suspectul este un cetățean român în vârstă de 40 de ani, care locuiește în localitate de aproximativ 20 de ani, având că are o problemă cu alcoolul. El este audiat sub suspiciunea de crimă.

S-a raportat că două femei au asistat la o parte a atacului și l-au văzut pe suspect fugind de la fața locului. A fost arestat la scurt timp după.

Ministrul Simon Harris a trimis condoleanțele sale familiei victimei

„O tânără femeie a fost ucisă cu brutalitate, crima a venit de niciunde. Gândindu-mă la ea și familia ei, dar și la comunitate, nu vreau să știu prin ce durere și coșmar pot trece toți. Trebuie să acționăm împotriva violenței împotriva femeilor. Toți avem această responsabilitate. ”, a declarat Simon Harris, pentru The Sun.

citește și...