”Fiul nostru a încetat să mai respire timp de 18 minute și a fost aproape de moarte”. Povestea nou-născutului care a petrecut 87 de zile în spital

22.12.2021, 17:25
”Fiul nostru a încetat să mai respire timp de 18 minute și a fost aproape de moarte”. Povestea nou-născutului care a petrecut 87 de zile în spital

”După o naștere prematură șoc, fiul nostru a încetat să mai respire timp de 18 minute și a fostaproape de moarte”. Pentru prima dată în acest Crăciun, micuțul Iwan Pugh își va putea deschide cadourile în compania familiei sale. Copilul s-a născut prematur la doar 25 de săptămâni și i-au trebuit 18 minute pentru a începe să respire.

„El este micul nostru miracol viu, care respira”, a spus Abby, un funcționar public din Lixwm, nordul Țării Galilor.

Iwan, care are acum doi ani, s-a născut pe 17 aprilie 2019, prin operație de cezariană de urgență la Spitalul Arrowe Park din Wirral, cântărind doar 900 grame.

Nou-născutului i-au trebuit 18 minute pentru a respira

Medicii i-au avertizat pe Abby și partenerul ei Andy Pugh, în vârstă de 31 de ani, un consilier de carieră, să se aștepte la ce este mai rău după 15 minute de comă.

Inima lui Iwan a început să bată înainte de limită, dar i s-a oferit doar 17% șanse de supraviețuire.

Micuțul a petrecut primele 87 de zile în spital

„Următoarele 72 de ore sunt critice”, a explicat Abby, „și ar trebui să facem fotografii pentru că asta poate fi tot ce avem.”

În ciuda tuturor șanselor, Iwan a supraviețuit, petrecându-și primele 87 de zile de viață în spital, apoi transferându-se la Spitalul de copii Alder Hey din Liverpool pentru o perioadă, înainte de a-și termina călătoria la Glan Clwyd din Bodelwyddan, nordul Țării Galilor.

„A fost șocant să văd toate echipamentele medicale înghițind acest copil mic.”

Organizația de caritate NHS Awyr Las – una dintre cauzele susținute de NHS Charities Together – strânge bani pentru a transforma Ty Croeso într-o unitate modernă cu cinci paturi și cinci băi, pentru a oferi părinților un oarecare confort în momentele cele mai dificile.

„Este atât de vital să existe cazare la fața locului cât mai confortabilă, astfel încât familiile să poată fi cât de puternice să lupte pentru copilul lor.”


citește și...