Avertizare meteo de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara! Nici Capitala nu va fi ocolită

24.08.2021, 12:03
Avertizare meteo de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara! Nici Capitala nu va fi ocolită

Meteorologii au anunțat că ploile vor cuprinde aproape întreaga țară începând de marți, 24 august. Vor fi perioade de instabilitate atmosferică, averse torențiale, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

De marți, de la ora 14.00 până la ora 22.00, intră în vigoare un  cod portocaliu de vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, în jumătatea de nord a Moldovei. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Valorile termice vor fi și ele mai mici față de zilele precedente.

Avertizare meteo de ploi torențiale și vijelii în aproape toată țara

Și în Capitală vremea va deveni instabilă. Vremea se va menține în general frumoasă și va fi călduroasă după-amiaza, marți (24 august), însă de miercuri, înnorările se vor accentua treptat.

Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

“Vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. În această dimineață de la ora 3:00 până miercuri dimineață la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică pentru că aceste tipuri de fenomene se vor accentua treptat. Dacă în această seară vorbim în special pentru partea de vest, nord-vest a țării, mâine și mâine noapte vorbim de zona centrală nord estică, sud-vestică și zona montană, iar miercuri și joi cu precădere partea de sud, centru și ăsta țării.

Vorbim de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, grindină și cantități de apă care pot depăși pe intervale scurte de timp 20-40 de litri pe metru pătrat”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Sinteza Zilei.

 

 

citește și...