Vremea redevine caniculară în majoritatea regiunilor din România! Se vor înregistra și 40 de grade Celsius

25.07.2021, 15:02
Vremea redevine caniculară în majoritatea regiunilor din România! Se vor înregistra și 40 de grade Celsius

Vremea va redeveni caniculară în majoritatea regiunilor din România, iar meteorologii anunță temperaturi destul de ridicate în zilele următoare. 

Duminică, 25 iulie, valorile termice vor fi suportabile, însă de săptămâna viitoare ne întoarcem la caniculă. Temperaturile vor ajunge și la 40 de grade Celsius.

Vremea va continua să se încălzească în vestul și sudul teritoriului. Maximele zilei de duminică se vor situa între 27 și 34 de grade. Doar în zonele montane va ploua și vor fi averse cu descărcări electrice.

Vremea redevine caniculară în majoritatea regiunilor din România!

Temperaturile minime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest. Cu totul izolat, în depresiuni, va fi ceață.

Pe litoral, turiștii vor avea parte de vreme frumoasă. Temperaturile ajung duminică până la 29 d egrade, iar apa mării va avea între 24 și 26 de grade.

La munte, atmosfera va fi una bună, însă doar pe masivele mai înalte va fi mai răcoare. Temperaturile maxime pornesc de la 17 grade și se vor opri la 25 de grade, la Stâna de vale.

În zilele următoare, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele de temperatură-umezează va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și local în regiunile nordice.

citește și...