3 rețete ușoare cu pește. Care sunt cele mai delicioase preparate, gata în timp record

24.03.2020, 18:48
3 rețete ușoare cu pește. Care sunt cele mai delicioase preparate, gata în timp record
3 rețete ușoare cu pește. Care sunt cele mai delicioase preparate, gata în timp record foto: pixabay

Carnea de pește este considerată de nutriționiști o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale. Studiile de specialitate arată că dacă consumi săptămânal pește, poți ține departe o gamă largă de afecțiuni. În plus, din carnea de pește se pot prepara cele mai ușoare și gustoase rețete.

De regulă, peștele nu poate fi păstrat mai mult de 2-3 zile în frigider și este musai să îl congelați după această perioadă. Pentru cei care preferă mai mult carnea de pește, am pregătit 3 rețete ușoare cu pește. Noi vă arătăm care sunt cele mai delicioase preparate, gata în timp record.

1. Hamsii la cuptor

Ingrediente:

– 1 kg de peste mic;
– sucul de la o lamaie;
– 1 ceasca de ulei;
– 4 catei de usturoi taiati marunt;
– oregano;
– sare si piper.

Mod de preparare:

Curățați peștele, îndepărtați capetele, spălați-l și scurgeți-l de apă. Apoi puneți peștele într-o tavă pentru copt, adăugați sucul de lămâie, usturoiul, sarea, piperul, oregano și uleiul. Apoi băgați tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25 de minute.

2. Somon la grătar

Ingrediente:

– 4 fileuri de somon;
– ½ ceasca de ulei vegetal;
– ½ ceasca de suc de lamaie;
– 4 cepe verzi, taiate in felii subtiri;
– 3 lingurite de patrunjel verde maruntit;
– 1 lingurita si jumatate de rozmarin proaspat;
– o jumtate de lingurita de sare;
– un praf de piper.

Mod de preparare:

Se pune somonul într-o farfurie întinsă. Se combină toate ingredientele într-un bol și se amestecă bine. Un sfert din compoziție se pune deoparte pentru a stropi peștele în timp ce se prepară, iar restul se pune peste pește, pentru a se marina mai bine. Acoperiți totul și băgați la frigider pentru 30 de minute. Scurgeți sosul marinat rămas în farfuria cu pește, apoi puneți-l pe grătar, cu pielița în jos, timp de 15-20 de minute. Ungeți câte puțin peștele cu sosul lăsat de-o parte.

3. Șnițele de pește

Ingrediente:

– 4 fileuri de ansoa și 8 fileuri de pește
-5-6 masline fara sambure
-1 mana de patrunjel
-1 catel de usturoi
-1 ou
-pesmet
-faina
-ulei de masline, 1lamaie

Mod de preparare:

Se toacă usturoiul, fileurile de anșoa, măslinele și pătrunjelul. Ungeți fileurile de pește cu amestecul format. Trecem fileurile prin faină, apoi prin oul bătut și apoi prin pesmet. Prăjim șnițelele în ulei și când sunt gata le scoatem pe hârtie de bucătărie. Punem sare și stropim cu suc de lămâie. Să aveți poftă!

Sursa: gustos.ro

citește și...