3 idei de mic dejun pe care copiii tăi le vor adora

30.10.2022, 14:00
3 idei de mic dejun pe care copiii tăi le vor adora

Doar pentru că ție îți plac ouăle poșate pe pâine prăjită de secară la micul dejun, nu înseamnă că și copiilor tăi le plac. De la boluri de smoothie roz Rice Bubble la cupe cu ouă și șuncă, iată câteva idei de mic dejun care cu siguranță îi vor face pe cei mai mici și mai pretențioși mâncători să zâmbească.

Căutați idei de mic dejun sănătos pentru copii care să îi umple? Fie că sunteți în căutarea unui mic dejun sănătos pentru școală, idei pentru a hrăni micul dejun pentru copilul pretențios, veți găsi o mulțime de idei aici! Aceste rețete pentru micul dejun sunt delicioase și fac ca întreaga familie să se simtă plină și pregătită să abordeze ziua!

Aceste 3 mic dejunuri ușoare pentru întoarcerea la școală vă ajută să vă asigurați că vă trimiteți copiii la școală bine hrăniți, astfel încât să poată da tot ce au mai bun.

Breakfast pizza

Ingrediente
1 1/4 cești de apă caldă
3 lingurițe de drojdie uscată instantanee
1 linguriță de zahăr pudră
1 linguriță de fulgi de sare de mare
1 linguriță de ulei de măsline
3 căni de făină simplă
TOPPING
1/2 cană de passata
1 1/2 cești de brânză pentru pizza (mărunțită)
100 g prosciutto (ras)
30 g frunze de spanac (plus mai multe pentru a servi)
8 ouă
1/2 cană de parmezan (ras fin)
frunze de busuioc (*pentru a servi)

Mod de preparare

1.Preîncălziți cuptorul la 240°C (220°C cu ventilator forțat). Tapetați 2 tăvi mari de copt cu hârtie de copt.
2. Pentru a face aluatul de pizza, bateți apa, drojdia, zahărul, sarea și uleiul de măsline într-un ulcior. Se lasă într-un loc cald timp de 10 minute sau până când devine spumos. Puneți făina într-un bol mare. Adăugați amestecul de drojdie și amestecați până când se formează un aluat moale. Se răstoarnă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă timp de 5 minute sau până când devine omogen.
3. Împărțiți aluatul în două și întindeți fiecare jumătate pe o suprafață presărată cu făină pentru a obține două rondele de 26 cm. Se transferă în tăvile pregătite.
4. Ungeți pizza cu passata, presărați cu brânză pentru pizza și frunze de spanac. Așezați 4 felii de prosciutto deasupra bazei pentru a face mici cuiburi. Spargeți ușor ouăle în cuiburile de prosciutto și presărați-le cu parmezan. Coaceți la cuptor timp de 12-15 minute sau până când sunt aurii și bine coapte.
5. Serviți pizzele presărate cu busuioc și frunze de spanac suplimentare.

 

Burrito de mic dejun cu șuncă și ouă

  • Ingrediente
    12 felii de pâine integrală
    12 felii de șuncă de mijloc, fără coajă
    12 ouă
    spray de gătit

Mod de preparare
1. Folosind un tăietor de biscuiți, tăiați 12 rondele de pâine. Pulverizați o formă de brioșe cu spray de gătit și așezați rondele de pâine în partea de jos a fiecărei cupe.
2. Preîncălziți cuptorul la 180°C/160°C cu ventilator.
3. Îndepărtați ochiul (bucata mare și rotundă) de la fiecare felie de bacon și puneți-o înapoi în frigider pentru a o folosi la o altă rețetă. 4 Pulverizați o tigaie cu spray de gătit și prăjiți ușor pe fiecare parte fripturile de șuncă până când sunt abia fierte.
4. Așezați câte o friptură în interiorul fiecărei cupe de brioșe, căptușind marginea cupei și chiar în interiorul pâinii.
5. Spargeți un ou în fiecare cupă, astfel încât să fie așezat deasupra pâinii și în interiorul baconului.
6. Puneți tava în cuptor și coaceți timp de 15-20 de minute sau până când ouăle sunt coapte.
7.  Scoateți din cuptor și serviți imediat.

Clătite cu roșii și parmezan pentru micul dejun

Ingrediente
2/3 ceașcă de făină autogresivă
1 1/4 cești de făină integrală autogresată
1 linguriță de zahăr brut sau brun
1 1/4 cești de brânză parmezan rasă
1 3/4 căni de lapte bătut
2 ouă, ușor bătute
ghee topit (sau ulei de măsline)
iaurt grecesc, pentru a servi
parmezan ras suplimentar, pentru a servi
ROȘII MIX-A-MATO ÎNĂBUȘITE
500 g de roșii Mix-a-Mato
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
1/4 cană de frunze de busuioc

Mod de preparare
1. Pentru roșiile înăbușite; Preîncălziți cuptorul la 220°C cu ventilator forțat. Răspândiți roșiile într-o tavă mică de prăjit și stropiți-le cu ulei. Se condimentează cu sare și piper. Se prăjesc timp de 8 minute până când roșiile încep să se coloreze. Se răcesc. Se amestecă busuiocul.

2. Între timp, pentru a face clătite, combinați făinurile într-un castron mare. Se amestecă în zahăr și parmezan. Bateți laptele bătut și ouăle până când se combină bine. Se toarnă în amestecul de făină, se amestecă pentru a se combina (aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni îngroșate).

3. Ungeți cu ghee topit la baza unei tigaii medii, antiaderente, la foc mediu. Se pune cu lingura 1/4 cană de aluat în tigaie, se repetă pentru a găti o a doua clătită. Se gătește timp de 3 minute sau până când apar bule la suprafață. Întoarceți-le cu grijă și mai gătiți-le încă 2-3 minute sau până când devin aurii pe dedesubt. Așezați clătitele pe o tavă și păstrați-le la cald. Se repetă cu ghee și aluatul rămas pentru a face 12 clătite.
4. Acoperiți fiecare clătită cu o lingură de iaurt. Puneți deasupra roșiile înăbușite și sucul de la tigaie. Se presară cu parmezan. Serviți.

citește și...