3 deserturi de Anul Nou pentru a garanta că 2023 este foarte dulce

28.12.2022, 20:47
3 deserturi de Anul Nou pentru a garanta că 2023 este foarte dulce

Vrei să intri în noul an cu stil? Veți avea nevoie de băuturi, bineînțeles, și de aperitive, dar nu uitați să includeți și ceva dulce. La urma urmei, se spune că ceea ce bei și mănânci de Anul Nou dezvăluie ce îți va rezerva restul anului. Nu știm ce părere aveți voi, dar noi nu ne asumăm niciun risc. Alăturați-vă nouă într-un toast pentru mai multe lucruri dulci care vor veni în 2023!

Și nu ne referim doar la opțiunile îmbietoare de după cină. La urma urmei, Revelionul este o petrecere, așa că, deși există un timp și un loc pentru spectacole (vezi mai jos), știm, de asemenea, că mușcăturile dulci, sosurile de desert și prăjiturile creative ar putea fi chiar mai bune decât un tort. Căutați opțiuni de petrecere de cocktailuri, care să poată fi făcute pocnit? Încercați bilele noastre de bourbon, strugurii de Prosecco, pralinele noastre cu nuci pecan sau trufele noastre Oreo aurii. Doriți ceva la fel de ușor ca chipsurile și sosul, dar cu o întorsătură dulce? Încercați chipsurile și sosul nostru cannoli, mingea noastră de aluat de biscuiți confetti sau sosul nostru funfetti. Vă e poftă de fursecuri? Verifică fursecurile noastre banoffee, fursecurile noastre vegane cu zahăr, fursecurile noastre cu chipsuri de cartofi sau fursecurile noastre cu fursecuri ‘n’ cream millionaire shortbread. Toate sunt familiare, dar speciale, perfecte pentru a încheia anul trecut în timp ce întâmpinăm anul 2023.

Nu vă faceți griji, avem, de asemenea, câteva deserturi deosebite, demne de un centru de masă, pe această listă. Vrei ceva ce poți scoate la miezul nopții, împodobit cu lumânări cu scântei pentru a stârni oohs și ahhs? Încercați tortul nostru cu petarde, trifle-ul nostru cu triplă ciocolată, cheesecake-ul cu scorțișoară sau tortul nostru cu înghețată spumoni. S-ar putea să fie mai impresionant decât căderea bilei din Times Square.

Biscuiți ‘N’ Cream Millionaire Shortbread

Tocmai când credeam că o fursecuri milionar nu poate fi mai bogată, am schimbat rețeta clasică pentru a prezenta straturi de fursecuri de ciocolată, caramel de ciocolată și un bonus suplimentar de umplutură de biscuiți și cremă. Pocăiala de ciocolată cu caramel mestecat este încă una dintre combinațiile noastre preferate, iar mușcăturile sau biscuiții Oreo zdrobiți îi fac să fie cu atât mai buni. Folosind un cuțit ascuțit care a fost trecut prin apă fierbinte vă va ajuta să obțineți tăieturi mai curate.

Ingrediente

Spray de gătit
1/2 c. (1 baton) de unt, înmuiat
1/2 c. zahăr granulat
1 c. făină de toate tipurile
1/4 c. pudră de cacao neîndulcită
1/4 linguriță de sare kosher
CARAMEL DE CIOCOLATĂ
3/4 c. lapte condensat îndulcit
4 linguri de unt
1/4 c. zahăr brun deschis ambalat
2 linguri de sirop de porumb ușor
1/4 c. chipsuri de ciocolată semidulce
UMPLUTURĂ DE BISCUIȚI ȘI CREMĂ ȘI ASAMBLARE
1/3 c. smântână groasă
1 (8 oz.) bloc de cremă de brânză, înmuiată
1/2 c. zahăr pudră
1 linguriță de extract de vanilie pură
1 c. Oreo zdrobite (din aproximativ 10 Oreo)
1 c. chipsuri de ciocolată semidulce
Mod de preparare 

  • Pasul 1
    Preîncălziți cuptorul la 350° și tapetați o tavă pătrată de 8″ cu pergament, lăsând o depășire de 2″ pe 2 laturi opuse. Ungeți pergamentul cu spray de gătit. Folosind un mixer electric la viteză medie-mare, într-un castron mare, bateți untul și zahărul granulat până când devine cremos. Adăugați făina, pudra de cacao și sarea și bateți până când se combină perfect.
  • Pasul 2
    Se toarnă în tava pregătită. Folosind dosul unei căni mici de măsurare sau degetele, bateți aluatul într-un strat uniform. Coaceți până când partea de sus nu mai este strălucitoare, aproximativ 15 minute. Lăsați să se răcească.
    CIOCOLATĂ CU CARAMEL
  • Pasul 1
    Într-o oală medie, la foc mediu, aduceți laptele, untul, zahărul brun și siropul de porumb la fierbere, amestecând constant. Reduceți focul la mic și fierbeți la foc mic, amestecând constant, până când devine ușor auriu, aproximativ 6 minute. Se îndepărtează de pe foc. Se lasă să se răcească 3 minute, apoi se amestecă chipsurile.
  • Pasul 2
    Se toarnă imediat amestecul de ciocolată peste crustă și se întinde într-un strat uniform. Se dă la frigider până când este gata de utilizare.
    UMPLUTURA ȘI ASAMBLAREA PRĂJITURILOR ȘI A CREMEI
  • Pasul 1
    Folosind mixerul electric la viteză medie-înaltă, într-un bol mediu, bateți smântâna până când se formează vârfuri tari. Se transferă într-un alt bol.
  • Pasul 2
    Folosind mixerul electric la viteză medie, în același castron folosit pentru cremă, bateți crema de brânză, zahărul pudră și vanilia până la omogenizare. Încorporați frișca până când este încorporată, apoi încorporați Oreo.
  • Pasul 3
    Acoperiți stratul de caramel cu amestecul de Oreo și întindeți-l într-un strat uniform. Întoarceți la frigider până când sunteți gata de utilizare.
  • Pasul 4
    Într-un mic bol termorezistent, puneți chipsurile la cuptorul cu microunde la putere mare, la intervale de 30 de secunde, amestecând după fiecare, până se topesc și se omogenizează. Se lasă să se răcească 5 minute.
  • Pasul 5
    Turnați ciocolata peste umplutură și neteziți-o într-un strat uniform. Se dă la frigider până se răcește bine, cel puțin 2 ore sau până peste noapte.
  • Pasul 6
    Folosind hârtia de pergament, scoateți fulgii din tavă și tăiați în batoane.

Tort cu șampanie

 

Această prăjitură ușoară și suficient de dulce este perfectă pentru a sărbători zilele de naștere, petrecerile de nuntă sau poate doar pentru a trece peste o săptămână. Vestea bună este că puteți folosi cel mai ieftin spumant posibil și tot va fi delicios. Dacă vă rămâne ceva, luați în considerare să faceți aceste trufe adorabile de șampanie.

Ingrediente
PENTRU PRĂJITURĂ
Spray de gătit
1 1/4 c. făină de toate tipurile
1/4 c. amidon de porumb
2 lingurițe de praf de copt
1/2 linguriță de sare kosher
3 albușuri mari de ou, la temperatura camerei
2/3 c. șampanie sau Prosecco, la temperatura camerei
1 linguriță de extract de vanilie pură
1 1/3 c. zahăr granulat
3/4 c. (1 1/2 batoane) unt, înmuiat
1 linguriță de coajă de lămâie
Zahăr pudră, pentru garnitură
PENTRU FROSTING
5 c. zahăr pudră
1 1/2 c. (3 batoane) unt, înmuiat
1/4 c. smântână
1 linguriță de extract de vanilie pură
Un vârf de cuțit de sare kosher
1 c. căpșuni tăiate

Mod de preparare

  • Pasul 1
    Preîncălziți cuptorul la 350°. Ungeți două forme de tort de 8″ cu spray de gătit, apoi tapetați-le cu rondele de pergament.
  • Pasul 2
    Faceți tortul: Într-un bol mediu, bateți împreună făina, amidonul de porumb, praful de copt și sarea. Într-un alt castron mediu, bateți pentru a combina albușurile, șampania și vanilia.
  • Pasul 3
    Într-un castron mare, folosind un mixer de mână, bateți împreună zahărul și untul până când devine ușor și pufos, 2 până la 3 minute. Adăugați alternativ amestecul de făină și amestecul de ouă, începând și terminând cu amestecul de făină. Încorporează coaja de lămâie și împarte aluatul între formele de tort pregătite. Coaceți până când părțile laterale ale prăjiturilor încep să se desprindă de pe formele de copt, aproximativ 30 de minute. Se lasă să se răcească timp de 30 de minute, apoi se răstoarnă pe un grătar de răcire pentru a se răci complet.
  • Pasul 4
    Faceți glazura: Într-un castron mare, folosind un mixer de mână, combinați zahărul pudră, untul, smântâna, vanilia și sarea până la omogenizare. Rezervați 1 cană de glazură într-un bol mediu și încorporați ușor căpșunile tăiate pentru a le combina.
  • Pasul 5
    Așezați un strat pe suportul de tort sau pe un platou de servire, apoi acoperiți cu glazura de căpșuni și al doilea strat de tort. Înghețați partea de sus și părțile laterale ale tortului, apoi transferați glazura rămasă într-o pungă de gheață prevăzută cu un vârf stelar. Se pun întinderi de glazură pe toată suprafața exterioară a tortului. Se presară cu zahăr pudră transparent și se servește.

 

Prosecco Grapesicles

Ingrediente

  • 1 lb. struguri roșii și verzi
  • 15 țepușe de lemn
  • 1/2 sticlă de prosecco sau altă băutură spumoasă
  • 1 c. vodcă

Mod de preparare

Pasul 1
Înfigeți strugurii roșii și verzi pe țepușe și așezați-i într-un vas de copt puțin adânc.
Pasul 2
Se toarnă prosecco și vodcă și se transferă la frigider. Lăsați să se înmoaie 1 oră.
Pasul 3
Scurgeți băutura (păstrați-o pentru cocktailuri, dacă doriți) și congelați frigăruile până la congelare, încă 2 ore.

citește și...