Spanacul toxic care provoacă febră și halucinații provoacă un avertisment de sănătate după ce nouă persoane au fost tratate pentru otrăvire

16.12.2022, 16:01

Spanacul Riviera Farms, vândut prin Costco, ar trebui aruncat imediat la gunoi. O rechemare urgentă a fost emisă pentru spanacul pentru copii ambalat, după ce zeci de persoane din Australia au raportat simptome îngrijorătoare, inclusiv halucinații, în urma consumului produsului contaminat.

Standardele alimentare din Australia și Noua Zeelandă colaborează cu întreprinderile alimentare relevante și cu autoritățile alimentare de stat pentru a coordona retragerea națională.

“Consumatorii care au lotul de spanac în cauză nu ar trebui să îl mănânce și să îl arunce”, a precizat vineri agenția într-o declarație, transmite The Guardian.

Spanac ar fi putut fi contaminat accidental

Autoritățile cred că produsul, spanac pentru copii marca Riviera Farms, ar fi putut fi contaminat accidental, ceea ce a dus la apariția unor posibile reacții toxice, inclusiv halucinații și delir.

Rechemarea națională include pungi de spanac vândute prin Costco în New South Wales, Victoria și ACT cu date limită de consum de la 16 decembrie până la 28 decembrie inclusiv.

47 de persoane au raportat simptome

NSW Health a declarat că lucrează cu alte jurisdicții pentru a investiga problema și că până vineri seara 47 de persoane au raportat simptome după ce au mâncat spanac pentru copii, dintre care cel puțin 17 au solicitat ajutor medical.

Autoritățile au avertizat că produsul nu poate fi consumat în siguranță, iar persoanele care încă îl mai au depozitat acasă ar trebui să îl arunce.

Într-o declarație, Riviera Farms a precizat că a emis o rechemare a tuturor produselor sale de baby spanac cu data limită de consum până la 28 decembrie inclusiv, ca măsură de precauție.

“Se pare că aceste produse, care au fost cultivate la o fermă din Victoria și expediate către magazinele din NSW, au fost contaminate cu o buruiană care poate avea consecințe asupra sănătății dacă este consumată”, a declarat aceasta.

Compania a precizat că va continua să colaboreze îndeaproape cu autoritățile de reglementare în domeniul sănătății și al alimentației pe măsură ce investigațiile continuă.

“Riviera Farms se ocupă cu furnizarea de alimente proaspete încă din anii 1880 și suntem întristați să confirmăm că am avut probabil primul nostru incident semnificativ de contaminare”, a declarat aceasta.

Clienții îngrijorați de expunerea la spanac ar trebui să sune la centrul de informare despre otrăvuri la numărul 131 126, în timp ce oricine care prezintă simptome neobișnuite și severe ar trebui să solicite imediat asistență medicală.

 

citește și...