13 oameni au murit și alte zeci de persoane au fost rănite după erupția vulcanului Semeru din Indonezia

05.12.2021, 13:42
13 oameni au murit și alte zeci de persoane au fost rănite după erupția vulcanului Semeru din Indonezia
13 oameni au murit și alte zeci au fost rănite după erupția vulcanului Semeru din Indonezia

Vulcanul Semeru din Indonezia a erupt sâmbătă. În urma incidentului, 13 oameni au murit, dintre care doi au fost identificați Nouăzeci și opt de persoane au fost rănite, inclusiv două femei însărcinate, iar 902 persoane au fost evacuate. Semeru, cu o înălțime de peste 3.600 de metri, este unul dintre cei aproape 130 de vulcani activi din Indonezia.

Semeru, cel mai înalt munte de pe insula Java, a aruncat sâmbătă coloane de cenușă și nori de abur fierbinte care au acoperit satele din apropiere din provincia Java de Est, locuitorii fugind panicați din fața dezastrului. În urma erupției vulcanului, un pod care leagă două zone din districtul vecin Lumajang de orașul Malang și a afectat clădiri, informează Hotnews.

13 persoane și-au pierdut viața în urma erupției vulcanului Semeru, dintre care două au fost identificate. Nouăzeci și opt de persoane au fost rănite, printre care șii două femei însărcinate, iar 902 persoaneau fost evacuate.

13 oameni au murit și alte zeci au fost rănite după erupția vulcanului Semeru din Indonezia. Vulcanul a mai erupt și la înceoutul acestui an

Semeru, cu o înălțime de peste 3.600 de metri, este unul dintre cei aproape 130 de vulcani activi din Indonezia. Acesta a mai erupt în ianuarie, fără a provoca victime.

Indonezia se află pe “Cercul de foc al Pacificului”, o zonă foarte activă din punct de vedere seismic, unde diferite plăci tectonice se întâlnesc și generează un număr mare de cutremure și vulcani.

FOTO: Hepta

citește și...