11 copii din Iași, primul Crăciun fără tatăl lor! Micuții au mare nevoie de ajutor

13.12.2019, 14:45
11 copii din Iași, primul Crăciun fără tatăl lor! Micuții au mare nevoie de ajutor
Micuții au mare nevoie de ajutor

11 copii din Iași vor petrece primul Crăciun fără tatăl lor, care a murit recent. Micuții au mare nevoie de ajutor. 

Familia Apopei, din comuna Popești, județul Iași, a trecut recent printr-o tragedie cumplită, după ce capul familiei a decedat. Văduva sa a rămas acum singură cu 11 copii, cât și cu o nepoată. 

Cei mai mari copii ai familiei sunt plecați de acasă – două fete sunt căsătorite, iar băiatul cel mare este plecat în Germania.   

Micuții au mare nevoie de ajutor

Cele 10 suflete își duc traiul într-o casă cu trei camere, fără apă curentă, iar mama Livia spune că îi este greu, mai ales acum, de când i-a decedat soțul din cauza unor probleme de sănătate. 

„E foarte greu acum, de când s-a dus… Trebuie să mă descurc singură. Alocaţia copiilor este singurul venit pe care îl avem. Soţul meu suferea şi de inimă, avea şi insuficienţă respiratorie. Crăciunul trecut ne adunam toţi la masă, era greu, dar ne bucuram că ne aveam unii pe alţii. Din puţinul nostru, ne hrăneam cu toţii şi simţeam spiritul Crăciunului, dar acum… de când nu mai e soţul, o să fiu singură. Aş schimba uşile, pentru că sunt stricate. Avem sobă, dar intră frigul pe la uşile stricate”, a povestit Livia Apopei.    

Maria, de 12 ani, a povestit că îi duce foarte mult dorul tatălui. „Îl aştept pe Moş Crăciun. Nu ştiu ce vreau… Mă joc cu fraţii mei, o ajut pe mama, merg la şcoală”, a spus micuța.

Preotul Dan Damaschin, cel care a ajutat familia în ultima vreme, a explicat ce nevoi acute au cei 10: „Această familie are nevoie de multe lucruri, dar nu de haine. Are nevoie de câteva investiţii în locuinţă, mă refer, în primul rând, la apă curentă. Nu ar strica un pom de Crăciun. Noi încercăm să ducem o vacă de care să se îngrijează mama copiilor. Au nevoie şi de sprijin financiar, mai ales că datoriile sunt multe acum, după decesul tatălui. Trebuie plătită factura la electricitate. Pentru copilaşii mici, doritorii pot duce câteva scutece. Lemne sunt acum, dar sigur va mai fi nevoie”.

Toți cei care vor să ajute pot să doneze în următoarele conturi:

Asociația ,,Glasul Vieții”   

Cont: Banca Transilvania   

RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)  

RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)

RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)   

PayPal: [email protected]

 

citește și...