Categorii: Monden Știri Stiri Romania Vedete Romania

Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. ”A făcut și chimioterapie”

Interpretul de muzică populară petrică Mâțu Stoian a încetat din viață la vârsta de 61 de ani. Despre  regretatul artist s-a aflat că în anul 2019 a fost diagnosticat cu cancer. Sora artistului a vorbit despre boala cumplită cu care s-a confruntat acesta. ”A făcut și chimioterapie” , a declarat sora lui Petrică Mâțu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian era diagnosticat de câțiva ani cu cancer, în 2019 îi fusese extirpat un rinichi și atunci a făcut chimioterapie. În octombrie, când a aflat că avusese COVID, făcuse un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea. Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a confirmat pentru Gândul că fratelui ei i-a fost descoperită o tumoare canceroasă pe rinichiul drept. „Au trecut doi ani, nu mai avea nimic, a trecut bine peste operație, după ce i-au scos rinichiul drept. Cu asta nu a avut nicio treabă, totul e de la clinica aia (n.r. unde artistul a mers pentru a face un tratament în camera hiperbară)”, a explicat Maria Tărchilă pentru sursa citată.

”După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie, normal, că așa se face, dacă se consideră că este cancerigen. După, au ieșit toate analizele bune, nu a mai avut nicio treabă cu oncologia”, a mai spus sora lui Petrică Mâțu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. Ce a spus impresarul său

Doru Gușman, mpresarul lui Petrică Mâțu Stoian a confirmat și el că interpretul s-a operat de cancer în urmă cu doi ani. „Este adevărat ( n.r. că a fost operat de cancer), pe 28 mai 2019 a fost operat la Fundeni. I s-a extirpat rinichiul drept, dar nu a mai avut nicio problemă de atunci. A făcut chimioterapie un an de zile. La un an am făcut teste și nu era niciun fel de problemă oncologică. Acum, fiind al doilea an, am făcut CT-ul. (…) La acest CT am aflat că plămânii sunt afectați, plămânul drept are geam mat 40%. Am aflat că trecuse printr-o perioadă de COVID. (…) El fusese într-adevăr răcit cu vreo două săptămâni înainte, dar s-a tratat cu paracetamol, cu Fervex. (…) În al treilea rând, am aflat că nu are niciun fel de problemă oncologică”, a spus impresarul Doru Gușman la emisiunea ”Acces Direct”, de la Antena 1, potrivit spynews.ro.

Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare


“Acum două săptămâni i-a venit lui ideea să se ducă la această cameră hiperbarică. A luat numărul de pe internet. Era una la Constanța și una la Reșița. Nu l-am putut opri! Nici de la filmări, nici să plece la clinică! Eu am simțit că nu-i va face bine, că are probleme cu inima. El a spus că medicii îi fac analize acolo. Nu știu dacă i le-au făcut sau nu. Nu mai era el din urmă cu o lună! Înainte să plece s-a dus și a luat mir, s-a miruit și a plecat! Am stat 16 ani împreună. Fetele mele îl iubeau ca pe mine! Suferim după el”, a povestit Doru Gușman în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, notează click.ro.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Solistul de muzică folclorică va fi înmormântat în costum popular. Ulterior, sicriul a fost dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian va fi condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care îi face din sport ar fi muritoare...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după Revoluție l-a marcat pe fiul lui Nicolae...
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”