Lovitură dură pentru Lidia Buble! Tribunalul Bucureşti a decis, joi (17 noiembrie), condamnarea ei la un an de închisoare cu suspendare și efectuarea a 90 de zile muncă în folosul comunităţii. Solista a fost trimisă în judecată la finalul lui 2021, după ce ar fi dat mită polițiștilor rutieri din Capitală.
Lidia Buble nu a scăpat nepedepsită! Celebra artistă a fost condamnată de magistrații Tribunalului București, în dosarul mituirii unor agenți de poliție din Capitală. Sentința a fost făcută publică joi, 17 noiembrie.
Reamintim faptul că Lidia Buble a fost oprită de agenții de Poliție din București, în luna februarie 2021, care au constatat că nu avea la ea declarația pe proprie răspundere. Atunci erau impuse anumite restricții de circulație din cauza pandemiei de COVID-19.
Pentru a scăpa de amendă, cei doi polițiști i-ar fi cerut mită, iar Lidia Buble le-ar fi înmânat acestora 900 de lei. Inițial, ea a luat legătura cu un amic, care a îndemnat-o să le dea bani agenților.
Bărbatul i-ar fi spus artistei să-i mituiască pe poliţişti, cu sume cuprinse între 300 lei şi 200 euro. Presupusul prieten al vedetei era interceptat de anchetatori într-un dosar de trafic de droguri.
„În baza de art. 290 alin. (1) C. pen., cu aplic. art. 75 alin. (2) lit. „a” şi „b” C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 c.pr.pen. condamnă inculpata BUBLE LIDIA, fiica lui ………………………………., la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani. În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:
a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate”, se arată în decizia transmisă de judecătorii Tribunalului București.