Categorii: Știri Stiri externe Viral

Cercetătorii au descoperit o nouă specie de nuferi pentru prima dată în peste 100 de ani. Sunt cei mai mari din lume

Cea mai mare specie de nufăr din lume a fost descoperită după un caz de identitate greșită care a dus la ascunderea ei în văzul tuturor timp de 177 de ani. Experţii britanici au stabilit că e vorba, de fapt, despre o a treia varietate: cea mai mare din lume.

O echipă de oameni de știință de la Grădinile Botanice Regale de la Kew din Londra a dezvăluit această descoperire într-un studiu publicat luni în revista Frontiers in Plant Science, specia de plantă acvatică fiind numită ca fiind nouă pentru știință.

Este prima descoperire înregistrată de la mijlocul secolului al 19-lea, potrivit CNN.

Cea mai mare specie de nufăr din lume

Oamenii de știință au crezut multă vreme că este vorba despre specia „Victoria amazonica”, unul dintre cele două soiuri de nuferi giganţi cunoscute până în prezent.

Însă, după cercetările efectuate alături de o echipă din Bolivia, experţii britanici au stabilit că e vorba, de fapt, despre o a treia varietate: cea mai mare din lume.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Frunzele pot ajunge și la trei metri lățime

Cu frunze care pot crește până la 3 metri lățime și care suportă greutatea distribuită a unui om adult, poate părea o plantă greu de trecut cu vederea. Dar, din cauza lipsei de cercetări existente despre nuferii giganți, echipei i-au trebuit ani de investigații pentru a stabili că o specie neidentificată anterior a trăit tot timpul în ierbarul de la Kew.

Exemplarele de nufăr gigant au fost aduse pentru prima dată în Marea Britanie din Bolivia și au fost denumite genul Victoria după regina Victoria în 1852. Oamenii de știință au crezut inițial că există doar două subspecii de nuferi uriași, Victoria amazonica și Victoria cruziana. Dar acum este clar că specimene din cel puțin încă o specie au călătorit din America de Sud până la Kew, în vestul Londrei.

Odată rezolvat acest caz de identitate greșită, experții spun că pot documenta cu mai multă acuratețe diversitatea nuferilor și că pot proteja și beneficia în mod durabil de aceștia.

 

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat