Categorii: Monden Știri Stiri Romania Vedete Romania

VIDEO / A murit poetul și jurnalistul Lucian Avramescu. A compus versurile hit-ului ”Bună seara, iubite”

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a murit la vârsta de 73 de ani. Acesta a încetat din viață duminică dimineața, la locuința sa din comuna Sângeru, județul Prahova. Lucian Avramescu a murit în urma unui stop cardio-respirator. Lucian Avramescu a fost cel care a compusversurile celebrei piese ”Bună seara, iubite”, interpretaă de Loredana Groza.

Poetul și jurnalistul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, 12 decembrie 2021, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stor cardio-respirator. Echipajul medical care a intervenit nu a putut să-l resusciteze, deşi a făcut timp de jumătate de oră manevrele necesare, potrivit Hotnews.

Un echipaj medical s-a deplasat duminică la o locuinţă din comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat de 73 de ani, inconştient. La faţa locului, membrii echipajului medical au constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Surse medicale au confirmat că este vorba despre poetul Lucian Avramescu.

A murit poetul și jurnalistul Lucian Avramescu. Carieră impresionantă

Lucian Avramescu s-a născut la 14 august 1948 în comuna Sângeru, judetul Prahova şi era licenţiat în arhitectură peisageră şi ziaristică. A debutat în presa literară în 1970. A fost redactor „Orizont” Vâlcea – 1971-1978; şef de secţie şi redactor-şef adjunct la Scânteia Tineretului, unde, în perioada 1981-1985, a condus cenaclul „Serbările Scânteii Tineretului”; redactor-şef al revistei „Slast” în perioada 1986-1989; fondator şi redactor-şef al ziarului „Tineretul Liber”, primul ziar tipărit în zilele Revoluţiei din ’89 în fosta Casă a Scânteii; fondator al agenţiei de ştiri A.M. PRESS – 1991. La Cluj, la Editura Dacia, i-a fost publicată selecţia de poezii de dragoste „Poetul ca o casă în flăcări”, în 2011, apoi i-au apărut volumul de versuri „Să strigi femeia de numele ei de vers” (2014), iar în 2018 romanul „Despre singurătate”. A fost membru în Uniunea Scriitorilor din România din 1979.

Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Lucian Avramnescu a fost cel care a compus versurile celebrei melodii ”Bună seara, iubite”. Melodia compusă de Adrian Enescu pe versurile poetului Lucian Avramescu a fost lansată în 1987 de Loredana Groza, cu participarea actorului Ion Caramitru. “M-am trezit cu Adrian Enescu (n.r. compozitorul melodiei) la ușă, așa a fost. Era cu o carte a mea în mână și a zis: ”Îmi plac vreo zece poezii, dar pe asta o vreau mai întâi, mi-o dai?” Era ”Bună seara, iubito””, povestea Lucian Avramescu pentru revista Tango, potrivit click.ro.

“Pentru Loredana? Nu, nu pentru Loredana, ca dovadă că mai întâi i-a dat cântecul Sorinei Moldvai și cu Sorina l-a înregistrat, ea, însă, a fugit la Paris, cu cântec cu tot, iar el a avut ceva probleme să și-l recupereze, dar a reușit. Și a doua variantă a fost Loredana și s-a dovedit a fi cea de succes. Loredana îi plăcea prin temperamentul ei. Pe Caramitru l-a înregistrat separat. Chiar am citit undeva, într-un tabloid, că Ion Caramitru ar fi fost îndrăgostit de Loredana și am râs. Nici nu s-au cunoscut atunci, au înregistrat fără să se fi întâlnit, plus că Loredana avea 16 ani, nici nu se punea problema”, mai spunea acesta.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
Compania ce va monta motoare termice pe mașinile electrice