Categorii: Monden Știri Stiri externe Vedete internationale

VIDEO / A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”. Renumitul compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, la Atena. Ministerul Culturii din Grecia a anunţat joi, 2 septembrie 2021, decesul celui care a fost compozitorul Mikis Theodorakis.

Renumitul compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani, la Atena. Ministerul Culturii din Grecia a anunţat joi decesul lui Mikis Theodorakis.

 

Mikis Theodorakis a devenit celebru prin compunerea muzicii pentru filmul de mare succes ”Zorba Grecul”, care l-a avut în rolul principal pe legendarul actor Anthony Quinn, realizat în anul 1964.

Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”. ”Am pierdut o parte din sufletul Greciei”

Ministerul Culturii din Grecia a anunţat joi decesul lui Mikis Theodorakis. ”Astăzi am pierdut o parte din sufletul Greciei. Mikis Theodorakis, Mikis profesorul, intelectualul, radicalul, Mikis al nostru s-a dus”, a transmis ministrul Culturii, Lina Mendoni, potrivit Agerpres.

Născut la 29 iulie 1925 în insula Chios din Marea Egee, într-o familie de origine cretană, Mikis Theodorakis este autorul unei opere gigantice şi cel mai faimos compozitor grec. El a devenit simbolul rezistenţei în Grecia de-a lungul anilor.   În perioada 1981-1990, a fost membru al parlamentului din partea Partidului Comunist şi a fost o voce cheie împotriva juntei elene, care, în perioada în care a condus țara, l-a încarcerat şi i-a interzis muzica. Este considerat cel mai mare compozitor modern al Greciei şi a fost recompensat cu Lenin Peace Prize. Compoziţiile lui au fost interpretate de artişti celebri, precum The Beatles, Shirley Bassey şi Edith Piaf. Mikis Theodorakis a mai compus coloane sonore pentru filme ca „Z” (1969), premiat cu BAFTA pentru muzică originală, „Phaedra” (1962), care a cuprins piese pe versurile lui Nikos Gatsos, şi „Serpico” (1973), pentru care a fost nominalizat la Grammy în 1975.

 

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR