Categorii: Monden Vedete Romania

Soprana Mariana Nicolesco a murit la vârsta de 73 de ani. Era internată într-un spital din Capitală

Doliu imens în lumea cultural-artistică a României! Mariana Nicolesco, una dintre cele mai populare soprane autohtone s-a stins din viață, vineri, 14 octombrie, la vârsta de 73 de ani. De ceva timp, artista era internată într-un spital din București.

Soprana Mariana Nicolesco s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, cu doar o lună înainte să împlinească 74 de ani. Solista a decedat pe un pat de spital, însă momentan nu se cunosc informații despre cauzele morții.

La scurt timp de la moartea ei, Ministerul Culturii a scris că „Regina del Belcanto, soprana Mariana Nicolesco, a încetat din viață”. Iată mesajul complet:

Soprana Mariana Nicolesco a murit

„S-a stins o viață de om, o voce inconfundabilă, un artist complet. Regina del Belcanto, marea soprană a României, Mariana Nicolesco, a decedat astăzi, la vârsta de 73 de ani. Sunt profund îndurerat de această veste cumplită și sunt alături de familie și de toți cei dragi. Îi mulțumim Marianei Nicolesco pentru întreaga moștenire artistică, pentru tot ce a făcut pentru România în lume! Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis ministrul culturii, Lucian Romașcanu.

Pe pagina de Facebook a Operei din Iași se regăsesc și detalii despre viața ei. S-a născut în județul Giurgiu, dar a preferat să urmeze lecții de canto în Cluj-Napoca.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

„S-a născut în localitatea Găujani, judeţul Giurgiu, și a studiat vioara la Şcoala de Muzică din Braşov, ulterior s-a înscris la Secţia Canto a Conservatorului din Cluj-Napoca, ca mezzosoprană. A câştigat o bursă la Conservatorul Santa Cecilia din Roma, unde a studiat cu Jolanda Magnoni, lucrând apoi cu Rodolfo Celletti şi cu Elisabeth Schwarzkopf.

Au urmat Concursul Verdi la Busseto, Concursul internaţional de Canto Voci Rossiniane, organizat de Radioteleviziunea italiană RAI la Milano, cel mai important concurs de canto din lume la acea dată, începând astfel o remarcabilă carieră internaţională”, scrie pe pagina de Facebook a Operei din Iași.

A cântat pe cele mai mari scene din lume

Mariana Nicolesco era supranumită Soprana Mariana Nicolesco. De-a lungul anilor, ea a cântat pe cele mai prestigioase scene şi în principalele săli de concert ale lumii, printre care Teatrul alla Scala din Milano, Metropolitan Opera din New York, Bayerische Staatsoper München, Carnegie Hall din New York sau Royal Festival Hall de la Londra.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat