Categorii: Știri Stiri Romania

Scade numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România: 250 de cazuri noi

Luni, 6 iulie 2020, au fost raportate 250 de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe teritotiul României. Numărul este în scădere față de zilel anterioare.

Bilanțul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 pe teritoriul țării noastre a ajuns la 29.223, după raportarea la 250 de cazuri noi. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 18 decese. Până acum, 1.768 de persoane au decedat din cauza coronavirusului.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 227 de pacienți, informează Hotnews.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu coronavirus, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

La nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste, până luni. În ultimele 24 de ore au fost prelucrate 4.614 teste.

Ce spune ministrul Sănătății despre cazurile de coronavirus

Nelu Tătaru susține că există riscul ca numărul de cazuri să crească.

Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

”Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a spus ministrul Sănătății.

Raed Arafat insistă pe respectarea măsuilor de protecție

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. Acesta a insistat din nou asupra respectării măsuilor de protcție.

„La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut.

Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?