Pasagerii au observat un șarpe la bordul unui avion al companiei United Airlines care tocmai aterizase la Newark. Șarpele a fost găsit târându-se în jurul avionului pe Aeroportul Internațional Newark pe 17 octombrie, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității Portuare pentru News 12 New Jersey.
Zborul a aterizat în jurul orei 13.15 ET, a relatat postul de știri. Avionul rulase când pasagerii din secțiunea business class a avionului au început să țipe, a declarat un pasager pentru News 12 New Jersey.
Oamenii au început să își tragă picioarele în sus pentru a evita reptila, în timp ce aceasta își croia drum pe culoar și printre scaune. Ofițerii de poliție au sosit la fața locului pentru a îndepărta animalul și rămâne neclar cum a ajuns acesta la bord.
Herpetologul Graham Alexander a declarat pentru Newsweek că șerpii americani sunt inofensivi și că pasagerii s-au “agitat pentru nimic”. Totuși, există unele specii care sunt veninoase și, evident, majoritatea oamenilor nu ar ști cum să le recunoască.
“Denumirile comune pot crea confuzie: există șerpi în Africa care se mai numesc și șerpi-garter și sunt doar înrudiți în mod îndepărtat cu șerpii-garter americani. De fapt, șerpii de jartieră africani fac parte dintr-o familie diferită – sunt elapide, care este familia ‘cobra/mamba’. Și sunt veninoși, dar nu mușcă cu adevărat”, a spus Alexander.
Damian Michael, herpetolog și cercetător principal în ecologie la Universitatea Charles Sturt, a declarat pentru Newsweek: “Există aproximativ 35 de specii diferite de șerpi care sunt numiți în mod obișnuit șerpi de jartieră”.
“[Există] multe subspecii și o incertitudine considerabilă în ceea ce privește relațiile taxonomice, toate sunt considerate inofensive, dar unele posedă un venin neurotoxic care poate provoca simptome ușoare, dar în general, toate acestea nu dispun de mijloacele de a învenina oamenii”, a spus Michael.
Șerpii se găsesc de obicei între America Centrală și Canada, a precizat Michael.
“[Ei] se hrănesc cu o varietate de prăzi în funcție de habitatul lor, unele sunt acvatice, iar altele sunt mai mult terestre”, a spus Michael. “Este rar ca șerpii să fie găsiți în avioane, dar este evident că se întâmplă. Un piton mic a făcut călătoria din Australia până în Scoția în urmă cu câțiva ani!”
Pasagerii aflați la bordul unui zbor spre Malaezia în luna februarie a acestui an au avut parte de o experiență similară, când cineva a observat un șarpe care se strecura în luminile de deasupra avionului.
Umbra șarpelui a fost surprinsă atunci într-un videoclip TikTik, potrivit unui raport USA Today.
Nu a fost clar ce tip de șarpe era.