Categorii: Știri Stiri externe Viral

Prețul cerut de Man Utd pentru preluare este acum “mai mic” decât cel dorit de Glazers

Proprietarii lui Manchester United, The Glazers, caută să vândă clubul după ani de proteste din partea suporterilor, iar aceeași companie care a ajutat la vânzarea lui Chelsea este implicată. Raine Group a evaluat United la un preț cuprins între 6 și 7 miliarde de lire sterline – potențial cu o treime mai puțin decât ceea ce Glazers sperau să obțină în urma unei vânzări complete a clubului. 

Prețul cerut pentru Manchester United a fost dezvăluit de Raine Group, care se ocupă de potențiala vânzare a clubului, și este mai mic decât cel dorit inițial de Glazers.

În luna noiembrie a acestui an, s-a anunțat că nepopularii proprietari ai grupării de pe Old Trafford erau deschiși la vânzarea completă a clubului. La momentul respectiv, s-a stabilit un preț de 9 miliarde de lire sterline – dar cifra reală ar putea fi mult mai mică.

Prețul cerut de Man Utd pentru preluare este acum “mai mic” decât cel dorit de Glazers

Potrivit The Athletic, Raine Group a evaluat United la un preț cuprins între 6 și 7 miliarde de lire sterline – potențial cu o treime mai puțin decât ceea ce Glazers sperau să obțină în urma unei vânzări complete a clubului. Grupul de bănci de investiții are drepturi exclusive asupra consultanței și gestionării vânzării Red Devils – la fel ca și în cazul lui Chelsea în vară.

Cu acea ocazie, Blues au fost vânduți pentru suma totală de 4,25 miliarde de lire sterline, după ce guvernul britanic a aprobat cumpărarea de la miliardarul american Todd Boehly. Impactul acelei vânzări se pare că i-a impresionat pe Glazers, care sunt dornici să încaseze bani și acum.

Cine este serios interesat de achiziționarea lui United

Cu toate acestea, vânzarea lui Chelsea a stârnit mult interes, peste 20 de potențiali pretendenți dorind să preia clubul din vestul Londrei. Rămâne de văzut cine este serios interesat de achiziționarea lui United – având în vedere sumele de bani vehiculate.

Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit agenta de la Rutieră
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

The Athletic mai informează că evaluarea Raine Group vine cu obiectivul de a finaliza o vânzare în primul trimestru al anului 2023. Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi o exagerare, având în vedere că unele surse din City of London citate de raport insistă asupra sumei de 6 miliarde de lire sterline până la 7 miliarde de lire sterline “depășește cu mult realitatea”.

De asemenea, s-a remarcat totuși că Raine Group nu se află sub aceleași constrângeri de timp care au existat la Chelsea, unde Roman Abramovici a fost forțat să vândă din cauza faptului că activele sale au fost înghețate de guvernul britanic în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

S-ar putea ca termenul să fie prelungit pe parcursul anului până când se va găsi un cumpărător potrivit pentru United. Cu toate acestea, Football Benchmark a susținut că ar putea fi nevoită să reducă drastic prețul până la 2,4 miliarde de lire sterline.

Andrea Sartori, directorul executiv al Football Benchmark, a declarat: “Diferența dintre prețul de tranzacție vehiculat și valoarea teoretică a Manchester United FC pare enormă”.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?