Categorii: Știri Stiri externe Viral

O nouă escaladare a războiului: Putin impune legea marțială în patru teritorii

Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri o lege care introduce legea marțială în patru regiuni ucrainene pe care Kremlinul susține că le-a anexat, încălcând astfel dreptul internațional, împreună cu un ordin separat care impune restricții de circulație în și din opt regiuni rusești învecinate cu Ucraina.

Tensiunile în războiul din Ucraina continuă să crească. Președintele rus Vladimir Putin a decretat legea marțială în Lugansk, Donețk, Zaporiyia și Kherson, regiuni ucrainene pe care le-a anexat la începutul lunii octombrie, în urma unor referendumuri frauduloase organizate în septembrie.

Potrivit CNN, Putin a anunțat această măsură în cadrul unei reuniuni televizate a Consiliului său de Securitate. Kremlinul a emis apoi un decret care anunță intrarea în vigoare a legii marțiale în aceste teritorii începând de joi.

Ce este legea marțială

Legea marțială este o lege de ordine publică instituită în caz de război. Acesta acordă puteri speciale armatei și altor forțe de poliție pentru a proteja ordinea publică.

BREAKING! Ce s-a descoperit în sacii cu voturi? BEC a făcut anunțul: decizie fără precedent
Detaliul neobservat din clipul lui Călin Georgescu! Ce are în spate și ce semnifică

În practică, acest lucru înseamnă că, în perioada în care legea marțială este în vigoare, arestările pot fi efectuate fără niciun control din partea unei entități juridice. Cu alte cuvinte, legea marțială presupune preluarea de către armată a sistemului juridic civil al unui teritoriu.

Ipotezele aplicării legii marțiale în Rusia

Legea marțială este consfințită în Constituția Federației Ruse, care specifică cazurile în care poate fi aplicată. Mai exact, în conformitate cu Legea constituțională federală din 30 ianuarie 2002, legea marțială poate fi invocată în următoarele cazuri:

  • Invazia sau atacul forțelor armate ale unui stat străin (sau ale unui grup de state) pe teritoriul Federației Ruse, orice ocupare militară a teritoriului Federației Ruse ca urmare a unei astfel de invazii sau atacuri, sau orice anexare a teritoriului Federației Ruse sau a unei părți din acesta prin utilizarea forței armate.
  • bombardarea de către forțele armate ale unui stat străin (sau ale unui grup de state) a teritoriului Federației Ruse sau utilizarea de către un stat străin (sau un grup de state) a oricăror arme împotriva Federației Ruse
  • blocarea porturilor sau a coastelor Federației Ruse de către forțele armate ale unui stat străin (sau ale unui grup de state)
  • Atacul forțelor armate ale unui stat străin (sau ale unui grup de state) asupra forțelor armate ale Federației Ruse sau asupra altor trupe, indiferent de locul în care se află acestea
  • Acțiuni ale unui stat străin (sau ale unui grup de state) care permit unui alt stat (sau unui grup de state) să își folosească teritoriul pentru a comite un act de agresiune împotriva Federației Ruse.
  • Trimiterea de către un stat străin (sau un grup de state) sau în numele unui stat străin (sau al unui grup de state) a unor bande armate, grupuri, forțe neregulamentare sau mercenari pentru a efectua acte de folosire a forței armate împotriva Federației Ruse care constituie acte de agresiune.
  • Pe baza motivelor de mai sus, Rusia justifică aplicarea legii marțiale în regiunile Lugansk, Donețk, Zaporiyia și Kherson pe motiv că aceste regiuni, în urma anexărilor, sunt deja teritorii ale Federației Ruse și sunt atacate.
FOTO. Imagini hot cu Mădălina Ghenea. Cum se menține în formă
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
Nemții au testat Dacia Duster III pe Autobahn. Ce viteze a atins SUV-ul de la Mioveni – VIDEO