După o succesiune de obstacole, Hazel Taylor, asistenta medicală din Gillingham, a povestit cum a fost nevoită să își sărbătorească nunta singură, fără soțul ei Kareem Kowaitly, consumând tequila și reușind “să plângă doar de două ori”. “Am transformat tortul de nuntă în prăjituri în pahare și am transformat buchetul de flori într-un arc de flori și am băut multă tequila. Am încercat să nu plâng, dar am ajuns să o fac de două ori.”
Și, în ciuda problemelor ridicate de legile din Emiratele Arabe Unite și de invazia rusă din Ucraina, Hazel spune că întârzierile Ministerului de Interne în ceea ce privește viza soțului ei au fost cele care au făcut ca acesta să nu poată participa la nunta lor din Marea Britanie din septembrie – întârzieri care încă îi țin despărțiți.
Povestea lui Hazel și a lui Kareem a început atunci când fosta asistentă medicală NHS, pe atunci în vârstă de 36 de ani, a călătorit în afara țării pentru a lucra în 2019, transmite msn.com.
“M-am dus ca asistentă medicală, pentru că salariul unei asistente medicale nu este grozav în Marea Britanie”, și-a amintit Hazel. “Iubesc NHS, dar nu este plătit suficient.
Planul meu era să lucrez în Abu Dhabi timp de un an și să economisesc pentru un depozit pentru o casă. Apoi a apărut pandemia Covid-19 și a fost rău din punct de vedere al călătoriilor. Toate concediile noastre au fost anulate, nu am putut călători și am primit ore suplimentare obligatorii, dar singurul lucru bun a fost că mi-am întâlnit soțul.”
Când cuplul a venit în Marea Britanie pentru o vacanță în Norfolk, anul trecut, Kareem a cerut-o în căsătorie și au decis să-și construiască un viitor în Marea Britanie.
Îngrijorarea lui Hazel cu privire la asistența medicală din Emiratele Arabe Unite a făcut ca ea să fie dornică să se întoarcă acasă și abia după o modificare a legilor din Emiratele Arabe Unite, cei doi au putut locui împreună în mod legal.
Deoarece Hazel nu este musulmană, nu s-a putut căsători cu Kareem, 34 de ani, în EAU. De asemenea, a fost împiedicată să se căsătorească cu el acasă, deoarece nu era rezidentă oficială în Regatul Unit.
Așa că au decis să se îndrepte spre Georgia pentru a se căsători oficial – doar pentru ca Putin să amenințe în continuare procedurile.
“Plănuiam să ne căsătorim și să facem actele în Georgia și apoi să organizăm o petrecere de nuntă în Marea Britanie, dar când totul a început în Ucraina, am făcut actele și ne-am căsătorit mai devreme.”
Kareem, care lucrează pentru Abercrombie and Fitch, și-a depus cererea de viză de soț/soție în luna mai și totul părea pregătit pentru o nuntă de vis – puțin mai târziu decât ceea ce își plănuiau- în septembrie, la Commissioner’s House din Chatham Historic Dockyard.
“Nunta urma să aibă loc pe 3 septembrie”, a adăugat Hazel. “Când am solicitat o decizie privind viza, timpul de așteptare a fost de 12 săptămâni. Planul nostru era că, chiar dacă ar fi fost respins, ar fi putut obține o viză de turist pentru nuntă, dar nici măcar nu am primit o decizie. Viza nu a fost procesată la timp – nu s-a întâmplat absolut nimic.
Tatăl meu a venit cu avionul din Australia și alți oameni au călătorit din Europa, așa că am dat o petrecere. Am transformat tortul de nuntă în prăjituri în pahare și am transformat buchetul de flori într-un arc de flori și am băut multă tequila. Am încercat să nu plâng, dar am ajuns să o fac de două ori.”
Așteptând încă să fie împreună cu soțul ei, Hazel ajunge la capătul răbdării.
După ce a încercat fără succes să obțină un răspuns din partea Ministerului de Interne, ea l-a contactat pe Rehman Chishti, deputat de Gillingham, al cărui birou a reușit să îi spună că timpul de așteptare a crescut la 24 de săptămâni.
Un mesaj din partea asistentului lui Chishti a adăugat: “Motivul este că, la mijlocul primăverii, Ministerul de Interne a fost afectat de două crize în același timp, și anume o creștere fără precedent a numărului de cereri de pașapoarte după două veri în care călătoriile internaționale au fost dificile sau chiar imposibile, precum și din cauza cererii și a lansării programului “Case pentru Ucraina”.
“Pot spune că, în ceea ce mă privește, prin lunile mai și iunie, am ridicat multe zeci de astfel de cazuri la Ministerul de Interne, cozile de două ore pe liniile dedicate Ministerului de Interne pentru parlamentari erau frecvente, deoarece toți ceilalți parlamentari făceau același lucru. Ministerul de Interne a mutat volume substanțiale de personal în aceste zone din cauza cererii substanțiale care a crescut incredibil de repede și care venea din alte zone.”
Cu toate acestea, Hazel spune că întârzierile sunt inacceptabile și că nu ar trebui să existe nicio complicație în ceea ce privește cererea lui Kareem – acesta are dovada economiilor, nu are cazier judiciar și are un angajator multinațional care este fericit să îl relocheze în Marea Britanie.
“Dacă ar fi fost o situație complexă, aș fi înțeles”, a adăugat ea. “Doar că pare nedrept. Trebuia să fie o decizie de 12 săptămâni – dublarea acestui termen la jumătatea cererii pare foarte nedreaptă.”