Categorii: Monden Știri Vedete Romania

O activistă rusă și-a cusut gura în semn de protest față de război. „Nu putem să tăcem”

Activista Nadezhda Sajfutdinova și-a cusut buzele în semn de protest față de invazia rusă a Ucrainei și interzicerea folosirii cuvântului „război”. Femeia a luat parte la un protest anti-război la Ekaterinburg, în timpul căruia a fost capturată și trimisă la un spital de psihiatrie, relatează portalul independent OVD-Info.

Nadejda Saifutdinova este o rusoaică activistă din oraşul Ekaterinburg, din Urali. Femeia s-a apucat să protesteze față de campania militară rusă și a ales o metodă la care nimeni nu se aștepta. A ieșit cu o pancartă pe care scria mesajul „Nu putem să tăcem” și cu gura cusută cu ață roșie.

Anunțul reținerii a fost făcut miercuri, de organizaţia nonguvernamentală OVD-Info, care contabilizează arestările ce au loc la manifestaţii ale opoziţiei ruse în ţară.

„Nu putem să tăcem”

Nadejda și-a cusut gura și a ieșit de una singură la protest.

„Nu putem să tăcem”, era unul dintre sloganurile înscrise pe pancarta sa. Femeia a fost apoi dusă la un comisariat de poliţie Imagini cu acțiunea activistei au fost publicate de canalul Nexta, pe Twitter. „Nadejda Saifutdinova a fost reținută în Ekaterinburg, când stătea pe stradă cu un afiș împotriva războiului. Ea și-a cusut și gura – în semn de protest față de războiul din Ucraina”, a scris Nexta, în dreptul imaginilor.

„Poliția a chemat o echipă de psihiatri”

Femeia a fost arestată și dusă la secția de poliție municipală. A fost chemată o ambulanță pentru a îndepărta firele și a examina rănile. Citându-l pe avocatul activist, Fyodor Akermyshev, site-ul OVD-Info dedicat persecuției politice în Rusia relatează că Saifutdinova de la secția de poliție a fost dusă la un spital de psihiatrie, apoi pentru examinare și apoi eliberată.

Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune problema de externare...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea

„Poliția m-a tratat fără violență, dar a chemat o echipă de psihiatri care au folosit forța brută asupra mea”.

”Mi-a fost frică să nu-mi cos buzele, dar ceea ce se întâmplă în țară este și mai groaznic pentru mine” – a spus ea într-un interviu.

 

 

Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut o relație extraconjugală și că are un...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important