Categorii: Știri Stiri externe Viral

Mingea lui Diego Maradona ar putea fi vândută cu 3,3 milioane de dolari. “Face parte din istoria fotbalului internațional”

La șase luni după ce tricoul său “Mâna lui Dumnezeu” a doborât recordurile la licitație, o altă piesă de memorabilia legată de cel mai faimos meci al lui Diego Maradona este așteptată să se vândă cu milioane de euro. “Face parte din istoria fotbalului internațional – mi se pare că este momentul potrivit să o împărtășesc cu lumea”, a declarat Bin Nasser.

Mingea folosită în sfertul de finală al Cupei Mondiale din 1986 dintre Argentina și Anglia va fi scoasă la licitație la Londra pe 16 noiembrie și a fost evaluată la o sumă cuprinsă între 2,7 și 3,3 milioane de dolari.

Cu acea minge, Maradona a marcat două goluri emblematice – primul, când și-a folosit în mod controversat mâna și a trimis mingea cu pumnul în plasă, iar al doilea, când a driblat mai mulți jucători englezi și l-a ocolit pe portarul Peter Shilton, transmite CNN.

Tricoul purtat de Maradona, vândut cu 9,3 dolari

Argentina avea să câștige meciul – și turneul o săptămână mai târziu.

În luna mai, tricoul purtat de Maradona împotriva Angliei a fost vândut cu 9,3 dolari la o licitație online – la vremea respectivă, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un obiect de colecție sportiv.

Mingea, deținută în prezent de Ali Bin Nasser

Dar, într-un an de succes pentru piața de suveniruri sportive, această cifră a fost depășită trei luni mai târziu, când o carte de baseball a lui Mickey Mantle a ajuns la 12,6 milioane de dolari, în timp ce tricoul lui Michael Jordan din finala NBA din 1998 s-a vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie.

Mingea din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986 este deținută în prezent de Ali Bin Nasser, arbitrul tunisian care a supervizat meciul și a permis ca primul gol controversat al lui Maradona să rămână în picioare.

Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

“Această minge face parte din istoria fotbalului internațional – mi se pare că este momentul potrivit să o împărtășesc cu lumea”, a declarat Bin Nasser.

Când a fost întrebat ulterior despre primul său gol împotriva Angliei, Maradona, care a decedat în urmă cu doi ani, a declarat în mod faimos că a fost marcat “cu mâna lui Dumnezeu”.

Compania Graham Budd Auctions, cu sediul la Londra, supervizează vânzarea mingii în cadrul licitației sale speciale pentru Cupa Mondială de luna viitoare.

“Anul 2022 a fost un an uimitor pe piața memoriei sportive, cu recorduri doborâte în trei rânduri”, a declarat Graham Budd, președintele casei de licitații.

“Este o perioadă interesantă pe piață și ne întrebăm dacă această celebră minge de fotbal va bate și ea recorduri”.

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR