Categorii: Monden Știri Stiri Romania Vedete Romania

Gabi Balint face dezvăluiri. ”Eram stânjenit de fiecare dată când trebuia să-mi spun numele”

Fostul jucător de fotbal Gabi Balint a făcut dezvăluiri neașteptate. Acesta a afirmat că au ecxistat perioade când era stânjenit în momentul în care trebuia să-și spună numele.

Gabi Balint, în vârstă de 58 de ani, face parte din generația de aur a fotbalului românesc. Fostul sportiv a acordat un interviu pentru life.ro în care a vorbit despre numele său real – Gavril Pele Balint. Acesta a afirmat că au existat moment când a fost stânjenit de faptul că unul dintre numele sale este Pele, după cel al marelui fotbalist brazilian.

”Nu că nu-mi plăcea. Eram stânjenit de fiecare dată când trebuia să-mi spun numele. „Cum te cheamă?”. „Balint Pele Gavril”. La mine acasă, în Sângiorz, nimeni nu-mi spunea Pele. Pele mi se părea prea mare pentru mine. Când l-am văzut pentru prima dată, la campionatul din 1970, când a câștigat finala, cum îl purtau pe brațe fericiți, am realizat cine e el cu adevărat. Și cu timpul am realizat cât de mare a fost și cât de important este numele lui, iar eu orice aș face, nu voi putea ajunge vreodată la nivelul lui. El a fost de trei ori campion mondial, ceva imposibil pentru o țară ca România. Preferam să nu rostesc prea mult numele Pele. Dar când am venit la București, din prima zi, Iordănescu, la Steaua numai Pele mi-a spus. I-am spus o dată să nu-mi mai spună așa, însă el numai așa mi-a zis. Sincer, totdeauna visul meu a fost să-l întâlnesc pe Pele, să-i strâng mâna și să-i spun cât de mândru sunt că-i port numele”, a spus Gabi Balint.

Gabi Balint face dezvăluiri. ”Tata auzise la radio despre Pele”

Gabi Balint a explicat cum i-a ales tatăl său numele Pele.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

”Tata era mare pasionat de fotbal, a jucat fotbal la fel cum și tatăl lui Pele a jucat, la un nivel mai mic decât cel la care am ajuns eu. Tata auzise la radio despre Pele, nu a reușit să-l vadă la televizor pentru că pe vremea aceea nu se transmitea la noi mai nimic din afară. Însă asculta mult posturile de radio – în special cele ungurești pentru că tata e maghiar – și așa a aflat că e cel mai bun jucător din lume. În momentul acela taică-meu s-a atașat foarte mult de acest jucător și și-a imaginat că dacă va avea un băiat îi va pune numele Pele și se va ocupa de el să ajungă fotbalist. Și așa s-a întâmplat. Taică-meu a avut o foarte mare contribuție la viața mea sportivă ce a debutat când nu aveam nici un an. Nici nu începusem să merg bine și el m-a învățat cum să lovesc mingea”, a detaliat fostul fotbalist pentru sursa mai sus-menționată.

Gabi Balint a mărturisit că marele său regret este că nu l-a întâlnit pe celebrul Pele: ”Cred că acesta este, că nu l-am întâlnit pe Pele. Iar acum e și mai greu să-l întâlnesc pentru că el se deplasează greu, nu cred că va mai ajunge în Europa, iar să ajung în Brazilia, mai ales pe pandemia asta, e la fel de greu. Însă poate nu e timpul trecut și poate voi primi un semn de la el”.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat