Viktoria și Bogdan Nazarenkoau depus eforturi timp de opt ani să aibă un copil. Vestea morțîi soțului ei a fost ținută secret timp de aproape trei săptămâni pentru a o proteja pe ea și pe copiii nenăscuți.
Contracțiile au început după ce a aflat că soțul ei, un polițist de frontieră ucrainean, a fost ucis de un lunetist rus.
Viktoria Nazarenko, 34 de ani, a născut gemeni a doua zi.
„Este tot ce mi-a mai rămas de la el – bebelușii și amintirile mele, care nu vor fi șterse niciodată”, a spus tânăra văduvă, cu lacrimi pe față.
Cuplul s-a chinuiy yimp de opt ani să aibă un copil.
“Nu a greșit cu nimic. Nici măcar nu a apucat să-și vadă bebelușii. Nu i-a luat în brațe”, a spus Viktoria.
Bogdan, în vârstă de 35 de ani, a fost împușcat mortal pe 14 martie, în timp ce se afla într-o misiune cu Serviciul de Stat al Grăniceri al Ucrainei în regiunea de nord a Cernihiv.
Familia și prietenii au încercat să o ferească pe Viktoria de veste, îngrijorată de impactul pe care l-ar putea avea asupra ei, fiind gravidă. Femeia a aflat trei săptămâni mai târziu. În acel moment, soțul ei fusese deja îngropat.
„Am aflat vestea pe 3 aprilie și am născut pe 4 aprilie – noaptea au început contracțiile”, a spus Viktoria. Pe atunci era însărcinată în 35 de săptămâni.
Viktoria locuiește deocamdată cu părinții ei într-un apartament mic într-un oraș din nord numit Nizhyn. Mama și tatăl ei fac tot ce pot pentru a ajuta.
Bogdan, ca și alți membri ai poliției de frontieră și ai forțelor armate ale Ucrainei, și-a apărat țara de invazia Rusiei încă de la începutul acesteia, pe 24 februarie.
El vorbea adesea cu soția sa însărcinată prin telefon, dar apelurile durau de obicei doar câteva secunde din cauza conexiunilor slabe.
Din întâmplare, ultimul lor apel, cu o zi înainte de a fi ucis, a durat mai mult – mai mult de 10 minute. Bogdan i-a spus soției sale că merge într-o misiune și că va trebui să-și închidă telefonul – o rutină obișnuită.
De asemenea, a încercat s-o convingă să se mute din orașul Cernihiv, din nord, unde locuiau.
Viktoria s-a adăpostit în subsolul unei pepiniere de câteva zile, în timp ce soldații ruși au atacat orașul, încercând să-l încercuiască și bombardând satele din jur.
A așteptat ca el să-și pornească telefonul din nou, dar au trecut zile și nu a primit niciun telefon.