Categorii: Știri

Cum arată cel mai vechi hotel din lume: este funcțional de 1.300 de ani. Clădirea se află în Cartea Recordurilor

Cel mai vechi hotel din lume: este funcțional de 1.300 de ani. 52 de generații ale aceleiași familii au condus Nishiyama Onsen Keiunkan, la două ore de Muntele Fuji, în regiunea montană Akaishi din Japonia. Clădirea se află în Cartea Recordurilor. Cât costă un sejur de o noapte.

Există hoteluri sezoniere, hoteluri de familie, lanțuri hoteliere mari din întreaga lume, iar apoi există Nishiyama Onsen Keiunkan, care se află în Cartea Recordurilor Guinness pentru că este cel mai vechi hotel din lume, fiind funcțional de 1315 ani.

Hotelul, situat în regiunea muntoasă Akaishi, la două ore de Muntele Fuji din Japonia, se află în Cartea Recordurilor. Pe lângă faptul că este cel mai vechi hotel, este condus de aceeași familie de 52 de generații. Cu adevărat unic în lumea afacerilor, potrivit as.com.

Longevitatea companiilor japoneze

Potrivit experților în afaceri de la Universitatea din Kyoto, dedicarea pentru durabilitatea afacerilor, respectul pentru tradiție și preocuparea pentru transmiterea moștenirii primite de la strămoși către generațiile viitoare ajută la înțelegerea fenomenului shinise, așa-numitele “unități tradiționale” din Japonia.

Hotelul are 37 de camere exclusiviste, iar principala sa atracție sunt izvoarele termale încălzite în mod natural, cunoscute sub numele de onsen, care oferă oaspeților un refugiu, precum și terapii cu apă cu temperaturi de peste 25ºC, bogate în nutrienți minerali cu proprietăți terapeutice.

Șofer român, erou în Spania! A împins cu TIR-ul o mașină blocată în inundațiile devastatoare
TOP 5 – 'Spărgătoarele de căsnicii' din showbiz-ul românesc

Cât costă un sejur de o noapte

Facilitățile hotelului au fost renovate în 1997 pentru a oferi oaspeților mai mult confort. Milenarul Nishiyama Onsen Keiunkan păstrează arhitectura clădirilor și grădinilor sale, oferind o experiență unică pentru a aprecia o tradiție japoneză tipică. Locația, înconjurată de munți și cu apa curgând în permanență, oferă un moment de relaxare absolută, ceea ce face ca vizitarea ei să fie o experiență în sine.

Râul Haya, care a dat numele satului, curge prin centrul satului și înconjoară hotelul. Clădirea cu patru etaje combină structurile moderne din oțel cu cele tipice din lemn pentru a menține atmosfera de ospitalitate liniștită, atât de apreciată de oaspeți și care le-a permis să rămână deschise timp de un secol.

Un sejur de o noapte într-una dintre camere costă aproximativ 400 de euro și include o cină de degustare în stil kaiseki, un meniu format din porții mici de mâncare, inclusiv legume, pește și uneori carne, însoțite de sake.

Mai are dreptul polițistul să îți dea amendă, dacă refuzi să semnezi procesul verbal?