Categorii: Știri Stiri externe Viral

Coreea de Nord se confruntă cu focarul unei boli intestinale necunoscute pe fondul luptei cu COVID-19

Coreea de Nord a raportat un focar al unei boli gastrointestinale neidentificate în sud-vestul țării, în timp ce continuă să se lupte cu un val de COVID-19 care a tensionat și mai mult sistemul de sănătate deja afectat. Experții sud-coreeni spun că bolile transmise prin apă, cum ar fi tifoida, erau deja răspândite în Coreea de Nord.

Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA) a declarat că un număr nespecificat de persoane suferă de o „epidemie enterică acută”. Nu a identificat boala, dar „enteric” se referă la tractul gastrointestinal.

Într-o fotografie, liderul Kim Jong Un a fost arătat trimițând medicamente în orașul-port Haeju din provincia Hwanghae de Sud pentru a ajuta la combaterea focarului.

Seul suspectează ca este holeră sau tifoidă

„(Kim) a subliniat necesitatea de a limita epidemia cât mai devreme posibil, luând o măsură bine unită de a pune în carantină cazurile suspecte pentru a reduce în mod complet răspândirea acesteia, confirmând cazurile prin examinări epidemiologice și teste științifice”, a spus KCNA.

Un oficial al ministerului de unificare din Coreea de Sud, care se ocupă de afacerile inter-coreene, a declarat că Seul monitorizează focarul, suspectat a fi holeră sau tifoidă.

Tifoida era deja răspândită în Coreea de Nord

Cel mai recent focar vine în timp ce Nordul continuă să lupte cu COVID-19.

Phenianul a declarat stare de urgență din cauza virusului, după ce cazurile zilnice confirmate în populația sa cea mai mare parte nevaccinată au crescut la aproape 393.000. Joi, numărul cazurilor de „febră” a fost puțin peste 26.000, potrivit agenției de presă Yonhap din Coreea de Sud.

Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi știu de ea, dar străinii o adoră
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Experții sud-coreeni spun că bolile transmise prin apă, cum ar fi tifoida, erau deja răspândite în Coreea de Nord, dar cel mai recent focar avea loc într-un moment în care sistemul de sănătate dărăpănat al țării era deja infectat cu COVID-19.

„Bolile intestinale precum tifoida și shigeloza nu sunt deosebit de noi în Coreea de Nord, dar ceea ce este îngrijorător este că apar într-un moment în care țara se luptă deja cu COVID-19”, a spus profesorul Shin Young-jeon de la Colegiul de Medicină al Universității Hanyang în Seul.

Provincia Hwanghae de Sud este principala regiune agricolă a Coreei de Nord, ceea ce ridică îngrijorarea cu privire la posibilul efect asupra aprovizionării cu alimente într-o țară în care mulți oameni suferă deja de foame.

În 2021, Organizația pentru Alimentație și Agricultura și Programul Alimentar Mondial au dezvăluit că 10,9 milioane de nord-coreeni (42,4 la sută din populație) sufereau de nesiguranță alimentară și aveau nevoie urgentă de asistență.

Phenianul și-a caracterizat cazurile de COVID-19 drept „pacienți cu febră”, aparent din cauza lipsei truselor de testare. Organizația Mondială a Sănătății a pus la îndoială afirmația Nordului potrivit căruia focarul se diminuează, avertizând că respectivele cazuri sunt subraportate și situația s-ar putea înrăutăți.

Peste 4,5 milioane de cazuri au fost raportate de la sfârșitul lunii aprilie, iar numărul oficial de decese este de 73.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat