Categorii: Știri Stiri externe Viral

A absolvit universitatea la 71 de ani după ce și-a început studiile. Povestea bărbatului de 90 de ani care a renunțat la școală

Joyce DeFauw, în vârstă de 90 de ani, are o diplomă în economie casnică după ce a renunțat la școală în urma căsătoriei sale din anii 1950. Din 1951 până în 2022. Au trecut 71 de ani de când americanca Joyce DeFauw și-a început studiile la Northern Illinois University (NIU), mai exact în domeniul economiei casnice. După trei ani de studii, a renunțat în cele din urmă.

Această decizie s-a datorat lui Don Freeman, bărbatul pe care l-a întâlnit în anii ’50 și care a devenit dragostea vieții ei. Ea a povestit acest lucru într-un interviu pentru “CNN”. “Am fost la școală timp de trei ani și jumătate, dar am decis să plec după ce l-am cunoscut”, a povestit ea la postul american. S-a căsătorit cu el în 1955 și au avut împreună trei copii. La cinci ani după moartea lui Freeman Joyce, s-a recăsătorit cu Roy DeFauw.

Cu cel de-al doilea soț, DeFauw a avut șase copii, dintre care doi erau gemeni. Întreaga familie este formată din 17 nepoți și 24 de strănepoți. Cu toate acestea, abia în 2019, la o masă în familie, și-a arătat interesul de a reveni pe scena educațională. Un fapt care nu a trecut neobservat de una dintre nepoatele sale, Jenna Dooley, care a profitat de ocazie pentru a-și înscrie bunica la NIU, după ce și ea a studiat la universitate.

“Este frumos să termini ceva ce ai început”

“Întotdeauna a avut acea dragoste de a preda și de a învăța”, a spus nepoata ei. În ciuda faptului că s-a reînscris, a studiat online, fără a participa la cursuri în persoană. Ea a folosit un computer pentru a se conecta la clasa de serviciu și pentru a-și susține examenele. “A fost primul meu computer, copiii mei au trebuit să mă învețe cum să-l folosesc.

Câți euro primește un român, la cules de sparanghel în Germania. Salariul este uriaș!
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde

Sprijinul școlii, al familiei și al prietenilor a fost esențial pentru ca ea să nu abandoneze din nou școala. “Uneori am vrut să renunț, dar nu am făcut-o. Este frumos să termini ceva ce ai început. Este frumos să termini ceva ce ai început”, a spus ea. La trei ani după ce s-a întors la universitate, și-a sărbătorit absolvirea la NIU împreună cu toți colegii de clasă, care erau mult mai tineri decât ea, iar pentru ei a fost un exemplu de depășire.

“Să nu renunți niciodată”

În timpul ceremoniei de absolvire, ea a fost aplaudată îndelung de toți colegii de clasă. Era imobilizată în scaun cu rotile și era purtată în brațe de nepoata ei. La fel ca și ceilalți absolvenți, și-a primit diploma cu rochie și panglică și a ținut un discurs care i-a impresionat pe toți cei prezenți. “Nu renunțați niciodată. Știu că poate fi dificil, dar totul în viață are suișuri și coborâșuri”, a spus ea, iar cu cel de-al doilea soț al ei, DeFauw a avut șase copii, dintre care doi gemeni. Întreaga familie este formată din 17 nepoți și 24 de strănepoți. Cu toate acestea, abia anul trecut, în 2019, la o masă în familie, și-a arătat interesul de a relua etapa educațională. Un fapt care nu a trecut neobservat de una dintre nepoatele sale, Jenna Dooley, care a profitat de ocazie pentru a-și înscrie bunica la NIU, după ce și ea a studiat la universitate.

 

FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona Halep! Ce zice „regele mezelurilor” de relație
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?