Alte 8.499 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultima zi pe teritoriul țării noastre.
Vineri, 27 noiembrie 2020, au fost înregistrate 8.499 de noi îmbolnăviri cu COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore.
Bilanțul a ajuns la 457.848. În ultima zi au decedat alte 172 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.226 de pacienți, notează Hotnews. 326.657 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 10.884 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.157. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.048.536 de teste pentru coronavirus. Dintre acestea, 35.610 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore Pe teritoriul României, 46.856 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.916 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 69.180 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 62 de persoane.În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.876 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2.
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a explicat la Digi 24, câți medici vor să se vaccineze anti-COVID. Acesta a precizat că în spitalele COVID, peste 90% din personalul medical vrea să se vaccineze împotriva coronavirusului.
”Dintr-o analiză, vorbim de o rată de acceptare de moment, vizavi de vaccinarea personalului medical, estimată la aproape 70%. E un procent bun… Cu mențiunea că în spitale unde sunt îngrijiți pacienți cu COVID, rata de acceptare crește la peste 90%, iar la medicii de familie rata de acceptare este 80%, iar la asistenții medicali de 82%. Sunt date pe care le analizăm, defalcate pe județe, pe tipuri de unități medicale medicale. Semnalul e unul foarte bun”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.
„Este cumva legitimă și pe bună dreptate reticiența, pentru că nu avem încă niște date pe care să ne uităm care să vină de la aceste agenții. Cred că printr-o informare corectă, printr-o transmitere corectă a beneficiilor, a riscurilor, vor crește nivelurile de acceptare atât în rândul personalului medical, cât și în rândul populației. Este un demers la nivelul Europei, un demers comun din care România face parte. Campania de comunicare și informare este placa turnantă care va sta la baza succesului acestei campanii de vaccinare, alături de organizarea logistică și partea medicală propriu-zisă”, a completat acesta.