Categorii: Știri Stiri externe Viral

Violatorii ei au fost condamnați la închisoare pe viață. Acum sunt liberi, iar victima se ascunde

Guvernul central, prin intermediul Ministerului de Interne, a transmis aprobarea sa pentru eliberarea celor 11 condamnați în cazul Bilkis Bano printr-o scrisoare datată 11 iulie, a fost informată instanța. Bilkis Bano avea 21 de ani și era însărcinată când a fost violată de un grup  de violatori care a ucis 14 membri ai familiei sale, inclusiv pe fiica ei de trei ani.

Violatorii lui Bilkis Bano, care ispășesc pedepse pe viață, au fost eliberați deoarece au ispășit peste 14 ani de închisoare și s-a constatat că au un comportament bun, a declarat guvernul Gujarat la Curtea Supremă.

“După aprobarea statului, ordinele de eliberare a prizonierilor au fost emise la 10 august. Prin urmare, în acest caz, statul a luat în considerare propunerile în conformitate cu politica din 1992, așa cum a ordonat această instanță și nu a acordat remiterea în conformitate cu circulara care reglementează acordarea de remitere a deținuților ca parte a celebrării Azadi Ka Amrit Mahotsav”, a declarat instanța, potrivit CNN.

Violatorii vor fi eliberați pentru bună purtare

Guvernul, în declarația sa, a declarat, de asemenea, că o terță parte nu poate interveni într-o chestiune penală sub acoperirea unui PIL. Cererile de contestare a remiterii sunt un abuz pur și simplu de jurisdicție PIL, a mai spus acesta.

Autoritățile de la Gujarat au avut, de asemenea, aprobarea Centrului în această chestiune, a declarat acesta în fața Curții Supreme. Guvernul central, prin intermediul Ministerului de Interne, a transmis aprobarea sa pentru eliberarea celor 11 violatori printr-o scrisoare datată 11 iulie, a spus aceasta.

Condamnați la închisoare pe viață

Eliberarea condamnaților a declanșat o controversă politică uriașă, deoarece politica în baza căreia violatorii au fost eliberați nu prevedea restricții privind eliberarea anticipată a condamnaților pentru viol sau a celor condamnați pe viață. Bilkis Bano și familia ei au susținut că nu au fost consultați sau informați cu privire la această decizie.

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Inculpații au fost condamnați la închisoare pe viață de un tribunal special din Mumbai pentru violul colectiv și uciderea a șapte membri ai familiei lui Bilkis Bano, inclusiv a copiilor acesteia. Sentința a fost ulterior confirmată de Înalta Curte din Bombay.

Premierul Modi a făcut apel la emanciparea femeilor în timpul discursului său din 15 august. Aceasta s-a întâmplat să fie ziua în care cei 11 condamnați, care au primit pedepse pe viață, au fost eliberați prematur după ce au executat aproximativ 15 ani – concesie pentru “buna lor purtare”, conform guvernului de stat. Ei au fost întâmpinați cu ghirlande și dulciuri de către rude și de unele grupări hinduse de dreapta.

Premierul Modi a declarat în discursul său de Ziua Independenței: “Este important ca, în discurs și în comportament, să nu facem nimic care să coboare demnitatea femeilor… Am o singură rugăminte pentru fiecare indian: Putem schimba mentalitatea față de femeile noastre în viața de zi cu zi?”.

 

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat