Categorii: Știri Stiri externe Viral

“Unul dintre cei mai prolifici spălători de bani din lume”. Un influencer a furat milioane de dolari pentru a-și pune poze luxoase pe Istagram. Bărbatul a fost condamnat la 11 ani de închisoare

Un influencer nigerian din rețelele de socializare care se autointitula Ray Hushpuppi și care a afișat un stil de viață luxos alimentat de eforturile sale de a spăla milioane de dolari furați a fost condamnat luni, la Los Angeles, la peste 11 ani de închisoare federală. “După propria sa mărturisire, pe parcursul unei perioade de doar 18 luni, acuzatul a conspirat pentru a spăla peste 300 de milioane de dolari”,

Ramon Abbas, în vârstă de 40 de ani, a fost, de asemenea, obligat de un judecător federal să plătească 1,7 milioane de dolari ca despăgubire către două victime ale fraudei, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA.

Abbas a fost “unul dintre cei mai prolifici spălători de bani din lume”, a declarat în comunicat Don Alway, director adjunct responsabil al biroului FBI din Los Angeles, transmite BBC.

A canalizat banii prin bănci din România și Bulgaria

Procurorii au declarat că Abbas și un canadian spălau bani din diverse infracțiuni online, inclusiv din furturi cibernetice bancare și compromiterea e-mailurilor de afaceri, sau BEC, o infracțiune prolifică în care escrocii intră în conturile de e-mail, pretind că sunt cineva care nu sunt și păcălesc victimele să trimită bani acolo unde nu le este locul.

În 2019, el a ajutat la spălarea a aproximativ 14,7 milioane de dolari furați de hackeri nord-coreeni dintr-o bancă din Malta, canalizând banii prin bănci din România și Bulgaria, au declarat procurorii.

“Unul dintre cei mai prolifici spălători de bani din lume”

De asemenea, a ajutat la spălarea a milioane de lire sterline furate de la o companie britanică și de la un club de fotbal profesionist din Marea Britanie, a făcut ca o firmă de avocatură din New York să transfere aproape 923.000 de dolari într-un cont penal și a recunoscut într-un acord de recunoaștere a vinovăției că a ajutat la fraudarea unei persoane din Qatar care a solicitat un împrumut de 15 milioane de dolari pentru a construi o școală, au declarat procurorii federali.

În cadrul sentinței de luni, Abbas a fost condamnat la 135 de luni de închisoare federală și i s-a ordonat să plătească 922.857 de dolari ca restituire către firma de avocatură și 809.983 de dolari ca restituire către victima din Qatar.

Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

“După propria sa mărturisire, pe parcursul unei perioade de doar 18 luni, acuzatul a conspirat pentru a spăla peste 300 de milioane de dolari”, au scris procurorii într-un memoriu de condamnare, deși au spus că o mare parte din pierderile preconizate “nu s-au materializat în cele din urmă”.

Abbas, sub numele “Ray Hushpuppi”, avea peste 2 milioane de urmăritori pe Instagram înainte de a fi arestat în 2020 în Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Postările sale de pe rețelele de socializare îl arătau trăind o viață de lux, completată de avioane private, mașini ultra-scumpe și haine și ceasuri de lux.

“Sper ca într-o zi să inspir mai mulți tineri să mi se alăture pe această cale”, se arată într-o postare pe Instagram a lui Abbas, care a pledat vinovat în aprilie 2021 la o acuzație de conspirație în vederea implicării în spălare de bani.

Ghaleb Alaumary, în vârstă de 37 de ani, din Mississauga, în Ontario, Canada, a fost acuzat separat. El a pledat vinovat în 2020 la o acuzație de conspirație pentru a se implica în spălare de bani, au declarat procurorii. El a fost condamnat la aproape 12 ani de închisoare federală și i s-a ordonat să plătească peste 30 de milioane de dolari în despăgubiri.

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR