Categorii: Știri Stiri Romania

Unde va putea fi ținut vaccinul anti COVID-19, după ce va ajunge în România. Cum va fi vaccinată populația

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că se va implica în vaccinarea populației anti COVID-19. În plus, MApN a precizat că va asigura securitatea și stocarea în condiții optime a dozelor de vaccin, imediat ce acestea vor ajunge în țara noastră. 

MApN a desemnat deja care vor fi centrele de depozitare a vaccinului împotriva coronavirusului, atât în București, cât și în țară.

Luni, 23 noiembrie, președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul unei ședințe de la Palatul Cotroceni că Ministerul Apărării Naționale are un rol important în campania de vaccinare anti COVID-19.

Unde va putea fi ținut vaccinul anti COVID-19

Potrivit DIGI24, au fost făcute publice centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C. Principalul centru va fi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, după care șase spitale militare de urgență: Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța.

Mai mult de atât, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată.

Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah Carey și Andrea Bocelli au întreținut atmosfera...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

‘În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România”, a transmis MApN într-un comunicat.

Unde vor fi vaccinați românii

Vaccinul anti COVID-19 este așteptat să sosească în România până la finalul acestui an.

Președintele Klaus Iohannis a detaliat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?