Categorii: Știri Stiri externe Viral

Un tânăr de 22 de ani, ucis de talibani pentru că era homosexual. “Au vrut să trimită un mesaj familiei sale”

Răpirea, torturarea și uciderea unui student homosexual la medicină, care a fost oprit la un punct de control al traficului de către talibani înarmați, este cea mai recentă victimă a unei serii de violențe împotriva comunității LGBTQ+ din Afganistan, avertizează grupurile pentru drepturile omului.

Familia și partenerul lui Hamed Sabouri afirmă că acesta a fost reținut la un punct de control din Kabul în luna august și torturat timp de trei zile înainte de a fi împușcat. Înregistrarea video a execuției sale a fost apoi trimisă familiei sale, care a părăsit acum Afganistanul pentru propria siguranță.

Înregistrarea video grafică a unei crime, pe care Insider a vizualizat-o, pare să arate un bărbat care seamănă cu Sabouri împușcat în gât și în cap de cel puțin 12 ori, potrivit The Guardian.

Cea mai recentă victimă a comunității LGBTQ+ din Afganistan

Talibanii au trimis tulburătoarea înregistrare video cu execuția rudelor și prietenilor lui Sabouri, care, la rândul lor, au transmis-o grupului afgan LGBTQ+ Roshaniya.

Într-o declarație pentru Insider, Nemat Sadat, directorul executiv al Roshaniya, a declarat: “Hamed Sabouri a fost un bărbat homosexual cu vise mari care acum au fost spulberate”.

“Talibanii au vrut să trimită un mesaj familiei sale”

Sadat a spus că Sabouri, care își dorea să devină medic, “a îndurat toată viața discriminare pentru că era homosexual, iar viața lui s-a sfârșit brusc, fără ca nimeni să îl ajute”.

Imaginile, a spus Sadat, arată “brutalitatea nemiloasă a talibanilor împotriva persoanelor LGBT+ din Afganistan”.

Bahar (porecla sa, folosită pentru a-i proteja identitatea), un bărbat afgan homosexual care are o relație cu Sabouri, a fost unul dintre destinatarii videoclipului. “Cred că talibanii au vrut să trimită un mesaj periculos familiei sale”, a declarat el pentru Insider.

Bahar l-a descris pe fostul său prieten ca fiind un “băiat foarte bun” care a fost “ucis cu brutalitate” din cauza sexualității sale. Bahar a spus că a crezut că Sabouri glumea când i-a spus în iulie că talibanii îl vizau și că este “în pericol” pentru că este homosexual. Cu toate acestea, Sabouri a fost răpit la începutul lunii august, iar cadavrul său a fost descoperit cinci zile mai târziu, a spus Bahar.

BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

De la moartea lui Sabouri, Bahar a spus că acesta a fost arestat de talibani de două ori. El a spus că a fost agresat sexual în închisoare și că a reușit să evadeze în două ocazii diferite, mituind ofițeri de închisoare și ascunzându-se într-un camion de gunoi.

Talibanii au percheziționat vineri casa familiei lui Bahar, a spus el, și au informat-o pe mama sa că vor să îl aresteze din nou. “Dacă voi fi arestat de data aceasta, voi fi executat sau lapidat”, a declarat Bahar. “Viața mea nu este în siguranță”.

Bahar, care se ascunde, este ofițerul de informare media al Behesht – un colectiv pentru afganii LGBTQ.

Într-o declarație furnizată pentru Insider, Behesht a declarat “Talibanii nu l-au ucis doar pe Hamed Sabouri. Ei au îngropat aspirațiile celor 1.250 de afgani LGBTQ+ care fac parte din colectivul Behesht și ale sutelor de mii de LGBTQ+ din afara rețelei noastre care au rămas blocați în Afganistan”.

Declarația a continuat: “Dacă lumea nu ne ajută, atunci vom dispărea cu toții ca Hamed. Vă rugăm să ne ajutați să ieșim din acest iad”.

Când talibanii au preluat puterea, Insider a vorbit cu mai mulți bărbați gay din Afganistan care au descris modul în care trăiau în frică. Un activist afgan a prezis că homosexualii din Afganistan vor fi “eliminați și exterminați”.

Într-un raport din 2022, realizat în ianuarie de Human Rights Watch și OutRight Action International, afganii LGBTQ au descris fuga din casele lor, atacul membrilor familiei și violul în grup de către membrii talibani.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR