Categorii: Știri Stiri externe Viral

Un rover al NASA a găsit gunoi pe Marte. „Aceasta bucată a aterizat sau a fost suflată de vânt”

Nu numai că oamenii poluează Pământul cu gunoi, dar se pare că gunoiul nostru își pune acum amprenta pe alte planete. Un rover NASA a găsit recent gunoi pe Marte și arată impactul gunoiului uman. Această descoperire aduce în discuție și chestiunea gunoiului spațial, care este o problemă serioasă în spațiul cosmic. 

Pe 15 iunie 2022, contul oficial de Twitter al NASA Perseverance Mars Rover a împărtășit știrea că un gunoi a fost găsit pe Marte. Roverul s-a lansat pe 30 iulie 2020 și a aterizat pe craterul Jezero de pe Marte pe 18 februarie 2021. De atunci, cutreieră planeta, căutând dovezi ale vieții anterioare.

„Echipa mea a observat ceva neașteptat: este o bucată de pătură termică despre care cred ei că ar fi venit de la etapa mea de coborâre, pachetul cu reacție propulsat de rachete care m-a pus la pământ în ziua aterizării în 2021”, a scris contul pe Twitter, alături de un fotografie a obiectului strâns într-o formațiune de rocă de pe suprafața lui Marte.

NASA tocmai a găsit gunoi pe Marte

Potrivit contului de Twitter, deși resturile arată ca o bucată de folie strălucitoare, fac de fapt parte dintr-o pătură termică care a fost folosită pe exteriorul roverului pentru a controla temperaturile.

NASA a raportat că roverul Mars Perseverance a fotografiat resturile folosind camera Right Mastcam-Z pe 13 iunie.

De ce s-a găsit gunoi uman pe Marte

The Perseverance trebuia să caute semne de viață antică, dar, în schimb, a ajuns cu un gunoi.

„Este o surpriză să găsesc asta aici”, a adăugat contul de Twitter Perseverance, menționând că etapa de coborâre a roverului s-a prăbușit la aproximativ 2 kilometri (1,24 mile) distanță de această bucată de pătură. „Aceasta bucată a aterizat aici după aceea sau a fost suflată aici de vânt?” se întrebă NASA.

Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
Cum a reușit 'meteoritul' Călin Georgescu să fie numărul 1! Explicația unui specialist în social media

Indiferent cum a ajuns piesa unde a ajuns, este destul de îngrijorător. Explorarea spațiului ar trebui să fie ghidată de același principiu care ghidează drumeții atunci când petrec timp în aer liber.

Câte deșeuri spațiale există

Deșeurile spațiale, cunoscute și sub denumirea de resturi orbitale sau spațiale, este numele dat celor aproximativ milioane de bucăți – însumând aproximativ 6.000 de tone – de rachete, nave spațiale, sateliți, unități de stocare a energiei și alte tehnologii spațiale sparte, vechi sau folosite. în prezent orbitează Pământul pe orbită joasă a Pământului (LEO). Iar problema deșeurilor spațiale nu este întâmplătoare.

De obicei, astronauții lasă în urmă tehnologie spațială, cum ar fi bateriile și unitățile de stocare a energiei, pe Lună sau pe planetele pe care le vizitează. În plus, după decolarea navelor spațiale, rachetele lor de amplificare sunt literalmente menite să se desprindă de navă; dacă asta se întâmplă după ce nava spațială intră pe orbită, se transformă în gunoi spațial.

Ceea ce este interesant la gunoiul găsit pe Marte în iunie 2022 este nu numai că a fost lăsat acolo accidental, dar a rămas pe loc pe suprafața lui Marte, spre deosebire de a fi transportat pe orbita joasă a Pământului, ca alte gunoaie spațiale. Singurul lucru care oprește bucata de pătură termică să intre în LEO pare să fie suprafața stâncoasă a lui Marte; După cum a notat Space.com, resturile sunt înțepate între două roci de pe podeaua craterului Jezero de pe Marte.

FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
Cum arată noile DUSTERE ale Poliției? Au fost văzute pe platformă, în trafic - FOTO