Categorii: Știri Stiri externe Viral

Un oraș japonez vânează maimuțe după zeci de atacuri. Animalele intră pe geam și atacă bătrâni și copii

Maimuțele sălbatice au atacat zeci de locuitori ai unui oraș din sud-vestul Japoniei în ultimele săptămâni, iar studiile arată că animalele se târăsc pe lângă ferestrele caselor și atacă pe la spate, în timp ce poliția intensifică căutarea lor fără succes.

Începând cu 8 iulie, cel puțin 45 de persoane au fost rănite de macaci japonezi – numiți și maimuțe de zăpadă – în orașul Yamaguchi și în jurul acestuia, potrivit lui Yoshitaka Morishige, un oficial de la divizia de conservare a autorităților prefecturii Yamaguchi.

Inițial, ofițerii au raportat că atacurile au fost opera unei singure maimuțe răutăcioase – cu toate acestea, autoritățile spun acum că nu pot verifica dacă unul sau mai multe animale au fost responsabile, potrivit CNN. 

Animalele intră pe geam și atacă bătrâni și copii

Varietatea atacurilor confirmate s-a dublat în mai puțin de o săptămână. Victimele variază de la copii mici la bătrâni, a menționat Morishige.

Cei atacați au fost zgâriați pe brațe și picioare și mușcați de gât și de stomac, însă nu au raportat accidente grave, a menționat Masato Saito, un oficial de la coridorul orașului Yamaguchi.

“Din ce în ce mai multe maimuțe intră în case și ferme”

“Recent, am auzit de cazuri în care maimuța s-a agățat de piciorul unei persoane și, odată ce persoana respectivă a încercat să o dea jos, a fost mușcată – sau a fost săltată din spate”, a menționat el.

Victimele au raportat că au văzut maimuțe de diferite mărimi – “dar dacă o maimuță este mică sau mare se schimbă de la o persoană la alta, deoarece depinde de percepția lor”, a menționat Saito. “Bineînțeles, am putea să ne dăm seama dacă ar exista un aliniament de maimuțe, dar în acest caz, nu putem spune cu siguranță dacă sunt una, două sau mai multe maimuțe”.

La începutul acestei luni, cele mai multe dintre atacuri s-au produs atunci când cel puțin o maimuță a intrat în proprietăți și într-un colegiu prin ferestrele de casă deschise și ușile glisante. Dar acum, având în vedere că rezidenții au fost instruiți să mențină închiși acești factori de intrare, mai multe persoane sunt atacate în exterior, a menționat Saito.

Atacurile au determinat poliția să pună capcane și să își intensifice patrulele înarmate cu plase – însă, după ce nu au reușit să prindă nicio maimuță, ofițerii au fost înarmați duminică cu arme cu tranchilizante.

Sfârșit tragic pentru un celebru model! A MURIT la doar 37 de ani, după ce a căzut în gol de la balcon...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței

Macacii sunt originari din țară și sunt localizați pe majoritatea insulelor sale.

“Maimuțele macac japoneze au coexistat alături de oameni încă din perioada Edo – Japonia este foarte muntoasă și comunitățile trăiesc în apropierea munților în care trăiesc maimuțele, așa că este ușor pentru maimuțe să intre în sate și orașe”, a menționat Mieko Kiyono, expert în administrarea faunei sălbatice și profesor afiliat la Universitatea Kobe.

Ea a adăugat că maimuțele stau în echipe, însă masculii tineri pleacă de obicei pentru a rămâne singuri pentru o perioadă de timp, ceea ce înseamnă că maimuța vinovată de atacuri este aproape sigur că este o persoană de sex masculin.

Ofițerii Yamaguchi au menționat că astfel de atacuri au fost neobișnuite. “Acesta este un eveniment foarte neobișnuit; nu au mai venit niciodată într-o zonă urbană ca aceasta și nu au atacat atât de mulți oameni”, a menționat Saito.

Dar Kiyono a menționat că acest tip de conflicte între oameni și maimuțe au devenit din ce în ce mai frecvente de-a lungul anilor, analizele indicând elemente precum revenirea populațiilor de macaci din cauza eforturilor de conservare și a declinului habitatelor lor pure.

“În Japonia, din ce în ce mai multe maimuțe intră în case și ferme, deteriorând culturile”, a menționat Kiyono. “Guvernele locale au măsuri pentru a alunga maimuțele – de exemplu, pot folosi artificii pentru a le alunga înapoi în habitatul lor.”

Dar aceste măsuri nu funcționează întotdeauna – maimuțele ar putea dezvolta ostilitate față de oameni ca rezultat final și nici măcar nu se vor întoarce în habitatul lor montan. “Maimuțele care învață să reacționeze împotriva oamenilor se vor alătura altor turme, ceea ce va duce la mai multe maimuțe care nu se tem de oameni”, a menționat ea.

 

Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini în costum de baie
Transformare la Dacia! Cel mai important model devine SUV/crossover?