Categorii: Știri Stiri externe Vedete internationale Viral

Un influencer rus a fost ironizat pentru că și-a cumpărat o nouă geantă Chanel, după ce, în urmă cu cinci luni, a tăiat una în semn de protest

Un model și influencer rus a postat pe Instagram, pe 3 septembrie, o fotografie în care pozează cu ceea ce pare a fi o geantă Chanel – la cinci luni după ce a tăiat o geantă a casei de modă pentru a protesta împotriva închiderii magazinelor sale din Rusia. “Nu ai tăiat aceeași geantă din fotografie?”, a întrebat un internaut.

Victoria Bonya, care are peste 9 milioane de urmăritori pe Instagram, a fost unul dintre mai mulți influenceri ruși care s-au pronunțat împotriva Chanel după ce aceasta și-a încetat activitatea comercială în Rusia în urma invaziei lui Putin în Ucraina. Creatorii au acuzat Chanel, și alte branduri care au închis magazinele din Rusia, de “rusofobie” și de discriminare împotriva lor pe baza naționalității.

“Dacă Casa Chanel nu-și respectă clienții, de ce trebuie să respectăm noi Casa Chanel?”. a spus Bonya într-un videoclip postat pe Instagram pe 5 aprilie, în care pare să taie o geantă Chanel matlasată în două bucăți, folosind o pereche de foarfece industriale.

“Nu ai tăiat aceeași geantă”

Pe 3 septembrie, Bonya a postat o fotografie în care apare stând în interiorul unei mașini, în care spune că se află în vizită în Dubai. Comentatorii au observat rapid că geanta pe care Bonya o purta în fotografie părea să fie o geantă Chanel neagră, care semăna cu cea pe care a distrus-o în videoclipul din aprilie.

“Nu ai tăiat aceeași geantă din fotografie?”, a întrebat un comentator, în timp ce alte comentarii de top, care au fost scrise în limba rusă, dar care pot fi traduse pe aplicația Instagram, păreau să o ironizeze pe influencer.

Ce a declarat modelul în aprilie

“Chanel s-a întors? 🤣😂”, a întrebat un comentator, iar un altul a spus: “Chanel a tăiat geanta la punct”, primind 470 de aprecieri. “A fost ridicată”, a răspuns un alt comentator.

Într-o declarație pe Instagram postată pe 11 aprilie, Bonya a spus că va scoate la licitație “toate” gențile sale Chanel și că va dona banii obținuți “oamenilor care au nevoie în această situație actuală'”.

“Discriminarea Chanel față de clienții ruși pe baza naționalității lor este incalificabilă și inacceptabilă. Când a devenit moda un instrument de discriminare politică împotriva naționalităților?”, a legenda postării.

S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de înger din Călărași. Ce a scos la...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Bonya nu a răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

În prezent, magazinele Chanel sunt încă închise în Rusia, iar brandul a încetat, de asemenea, să mai vândă produse consumatorilor ruși din afara țării, potrivit BBC. Mai mulți cetățeni ruși au accesat rețelele de socializare pentru a spune că au fost refuzați de magazinele Chanel în timp ce făceau cumpărături în alte țări.

Într-o declarație furnizată pentru Insider în aprilie, un reprezentant al Chanel a declarat că brandul a respectat “toate legile” aplicabile operațiunilor și angajaților săi, inclusiv sancțiunile comerciale.

Bonya postează de obicei conținut de modeling pe Instagram și are, de asemenea, un cont TikTok cu 450.000 de urmăritori, unde se filmează pregătindu-se pentru ședințele de modeling.

Influencerul s-a confruntat cu reacții intense în luna mai, când a apărut pe covorul roșu al Festivalului de Film de la Cannes. Potrivit Daily Mail, unii utilizatori de Twitter au afirmat că Bonya nu ar fi trebuit să fie invitată să participe la eveniment, citând fotografii ale modelului care au reapărut în diverse articole de presă și care o arătau purtând un tricou și un costum de baie cu imaginea lui Putin.

Publicația a relatat că un purtător de cuvânt al festivalului de film de la Cannes a explicat că “câteva” instituții media rusești care au susținut “poziția anti-război a festivalului” au fost invitate să participe la eveniment, dar nu a oferit o explicație pentru prezența Bonyei la festival atunci când a fost contactat pentru comentarii. Reprezentanții festivalului nu au răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Într-o serie de postări pe Instagram din luna mai, Bonya a declarat că a fost “invitată” la festival, dar că a fost “discriminată” în timpul evenimentului, spunând că i s-a cerut să coboare de pe covorul roșu, deși nu a spus de către cine, într-o legendă sub o postare care a fost scrisă în limba rusă, dar care poate fi tradusă pe aplicația Instagram.

FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important