Categorii: Știri Stiri externe Viral

Un american a dat statul în judecată pentru că nu a fost executat. “S-a simțit dezorientat, confuz și temător”

Deținutul condamnat la moarte din Alabama Alan, Eugene Miller, acum “singurul supraviețuitor în viață al execuției”, a descris un proces chinuitor de injecție letală care ar fi trebuit să îl ucidă. Alan Miller a fost condamnat la moarte pentru că şi-a împușcat mortal cinci colegi de serviciu

Alan Eugene Miller (57 de ani) trebuia să fie ucis prin injecție letală, luna trecută, însă execuția a  fost oprită pentru că nu i s-au găsit venele prin care să-i fie administrat serul.

“În ciuda acestei execuții eșuate, a torturii fizice și psihice pe care i-a provocat-o lui Miller și a faptului că inculpații au ratat acum trei execuții prin injecție letală în doar patru ani, se  caută neîncetat metode să îl execute din nou pe domnul Miller – probabil prin injecție letală”, au declarat avocații lui Miller în documentele instanței, referindu-se la acesta ca fiind “singurul supraviețuitor în viață al execuției”.

Un american a dat statul în judecată pentru că nu a fost executat

Miller, care a fost condamnat pentru uciderea a trei persoane în 1999, urma să fie executat pe 22 septembrie, dar Departamentul de Corecție din Alabama a întâmpinat mai multe contestații, potrivit abcnews.com.

Un judecător federal a decis să suspende execuția lui Miller după ce avocații acestuia au susținut că a ales să moară prin hipoxie cu azot, o metodă de execuție care presupune sufocarea prin forțarea unei persoane să respire azot pur în loc de oxigen. Însă, până la ora 21:15, Curtea Supremă a SUA a decis că execuția sa poate avea loc.

“S-a simțit dezorientat, confuz și temător”

În momentul în care execuția a fost anulată, în jurul miezului nopții, “Miller a asteptat să moară”, a relatat The Atlantic. El a fost întepat în mod repetat în brațe, mâini, picioare și picioare, deoarece administratorii nu au reușit să găsească o venă pentru a introduce medicamentele timp de peste o oră, potrivit NBC News.

Miller încercase să solicite hipoxia cu azot ca metodă de deces, deoarece nu-i plac acele și, de obicei, oamenii au dificultăți în a-i găsi venele, a relatat Associated Press.

Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

“Miller s-a simțit dezorientat, confuz și temător cu privire la faptul că era pe cale să fie ucis și a fost profund tulburat când i-a văzut pe angajații statului care se uitau în tăcere la el din camera de observație”, au declarat avocații săi într-o moțiune. “Sângele se scurgea din rănile lui Miller”.

Statul încă caută să stabilească o altă dată pentru execuția lui Miller.

Avocații lui Miller nu au răspuns imediat la solicitarea Insider de a comenta.

Controversatul protocol de injecție letală are un istoric de catalizator al execuțiilor ratate de la implementarea sa în SUA în anii 1970.

În 2018, Alabama a anulat execuția lui Doyle Lee Hamm după ce nu a reușit să găsească o venă. Mai recent, statul a ratat și execuția lui Joe Nathan James Jr.

FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR