Categorii: Știri Stiri externe Viral

Țara care avertizează asupra dispariției sale. “Mările care se încălzesc încep să ne înghită pământurile”

A patra cea mai mică țară din lume spune la summitul COP27 din Egipt că, dacă temperatura crește cu 1,5°C, va dispărea. “Mările care se încălzesc încep să ne înghită pământurile, centimetru cu centimetru. Dar dependența lumii de petrol, gaze și cărbune nu ne poate scufunda visele sub valuri”, a declarat Kausea Natano, prim-ministrul Tuvalu, într-o declarație.

Eliminarea combustibililor fosili este apelul său către toți liderii și responsabilii de mediu din toate națiunile participante la Summitul privind clima care are loc în prezent la Sharm el-Sheikh, în Egipt.

Această mică țară este situată în Pacificul de Sud, la 4.000 de kilometri de Hawaii, și este formată din nouă insule mici, înconjurate de ape cristaline. Are o populație de aproximativ 12.000 de persoane care trăiesc la nivelul mării, la propriu, astfel încât creșterea nivelului oceanelor le amenință întregul viitor, transmite telerama.fr.

A doua cea mai slab populată țară din lume

Confruntați cu teama de a nu mai putea trăi, ei au devenit prima țară care a cerut ajutorul ONU. “Ne alăturăm unei sute de laureați ai premiului Nobel pentru pace și miilor de oameni de știință din întreaga lume și îi îndemnăm pe liderii mondiali să adere la Tratatul de neproliferare a combustibililor fosili pentru a gestiona o tranziție justă de la combustibilii fosili”, a declarat președintele Natano.

Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai! Câți bani au scos din buzunar la...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri

Tuvalu este a doua cea mai slab populată țară din lume (doar Vaticanul are cei mai puțini locuitori) și a doua cea mai plată din lume (doar Maldivele sunt mai joase).

O singură companie aeriană zboară din capitala Fiji

Tuvalu are 26 de kilometri pătrați, 5 atoli și 4 recife de corali. Este unul dintre statele polineziene din Oceania. Capitala sa se numește Funafuti, deși capitala este adesea considerată a fi Vaiaku, pe insula Fongafale, deoarece aici se află sediul Parlamentului național.

La Tuvalu se poate ajunge cu barca sau cu avionul, dar o singură companie aeriană zboară acolo, Fiji Airways, și doar de două ori pe săptămână, din capitala Fiji, Suva. Dar acum au o altă problemă: din cauza lipsei de combustibil pe insulă, zborurile nu sunt garantate, iar compania trebuie să decidă în fiecare caz dacă există un zbor, dacă toți pasagerii călătoresc, dacă bagajele trebuie transportate etc… Fapt pe care compania a cerut deja administrației locale să îl remedieze.

FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat