Categorii: Știri Stiri externe Viral

Scandal: O jucătoare de tenis din Rusia a aprobat deschis atacurile asupra Ucrainei: “Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate”

După opt luni, Anastasia Gasanova a rupt tăcerea și a postat pe rețelele sale un mesaj cu propagandă politică. În timp ce multe dintre colegele sale jucătoare de tenis cer să devină cetățeni ai Kazahstanului sau ai altor țări, Anastasia Gasanova s-a arătat mândră că este rusoaică pe rețelele sale de socializare și a explicat povestea ei din Odessa, când era o jucătoare de tenis promițătoare și a trebuit să plece pentru cetățenie.

Războiul dintre Rusia și Ucraina durează de 234 de zile și pare să fie departe de a se încheia. Sâmbătă, autoritățile ucrainene au denunțat din nou bombardamente în regiunile estice și în apropiere de capitala Kiev, după ce Vladimir Putin a dat asigurări că nu mai sunt necesare “atacuri masive”.

În acest context internațional, un scandal a izbucnit în tenis când Anastasia Gasanova, numărul 154 în clasamentul WTA, a publicat pe rețelele sale de socializare declarații care au stârnit controverse.

O jucătoare de tenis rus a aprobat deschis atacurile asupra Ucrainei

Ea a menționat “o lovitură de stat armată în 2014” și a spus că Kievul “ar fi putut să înceteze să mai tragă” în Donețk și Lugansk, astfel încât să nu fie declanșată o “operațiune militară specială”, pe contul său de Twitter cu un videoclip.

Dar nu s-a oprit aici, rusoaica în vârstă de 23 de ani a făcut și o serie de relatări despre “cei mai buni prieteni” (o enumerare în care ea alege cine poate să o vadă și, în general, se selectează cercul cel mai apropiat) despre exploziile de pe podul din Crimeea.

“Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate”

“Îi pasă cuiva de faptul că au fost implicați civili? Dacă în Ucraina există ‘impacturi’ ale bombardamentelor asupra unor oameni pașnici este o tragedie, dar dacă este în Rusia ‘asta merită'”, și-a început Gasanova povestirile care au devenit în cele din urmă virale, deși se numără printre “cei mai buni prieteni” ai ei.

În legătură cu distrugerea unui pod, ea a adăugat: “Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea… spargerea nu este o construcție. Am tăcut mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014”.

Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Ea a scris: “Voi începe prin a spune că în 2013 am venit în orașul Odessa și acesta a fost baza mea de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Aceasta este o tendință. La acea vreme, sponsorul meu era tot ucrainean. Totul a mers bine până în 2014. A avut loc o lovitură de stat în țară, o lovitură armată, și nu așa cum v-au spus… au fost proteste masive acolo și, spun ei, președintele Viktor Ianukovici a fugit din țară… Nu! Nu! De fapt, au amenințat că îl vor ucide. Apoi au preluat puterea prin mijloace absolut militare”, a spus el, repetând cele mai populare narațiuni ale propagandei rusești.

“Povestesc totul de la persoana întâi, ceea ce am văzut în mod special eu sau prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina.

Potrivit martorilor oculari, forțele armate ale Ucrainei au ucis oameni pentru că vorbeau în limba rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să porți echipamentul echipei naționale rusești, pentru că puteau să tragă în tine fără să te privească.”

“Este interesant, pentru că Rusia, așa cum mulți spun, a “ocupat” Donețkul, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin în Rusia pentru a munci. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost “se trage” sau “este mai liniște astăzi, se trage în afara orașului”. De ce nu s-a transmis nimic despre acest lucru timp de 8 ani? Nu a fost la modă. Știți care a fost reacția oamenilor din Donețk când președintele Rusiei a anunțat o operațiune militară? Lacrimi de fericire în ochii lor. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până la punctul în care nu mai reacționau la ele”, a continuat el.

“Dacă voi vedea pe cineva dintre voi postând prostii, îl voi bloca imediat.” Este clară poziția mea? Vă mulțumim pentru atenție. Bună seara tuturor”, a încheiat Anastasia Gasanova, care a fost în curând întâmpinată cu o condamnare generalizată pentru postările sale.

 

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR