Categorii: Știri Stiri externe Viral

Rusia trimite sute de profesori în Ucraina pentru a oferi educație “corectă”

Se pare că Rusia le oferă profesorilor bani, transport și alte resurse pentru a-i stimula să predea o programă “corectă” ucrainenilor din teritoriile ocupate de Rusia.

Washington Post a relatat luni că aproape 250 de profesori s-au înscris pentru a călători în zonele ocupate, inclusiv în teritoriile Luhansk și Donețk.

Rusia pare hotărâtă să impună propria versiune a istoriei, să suprime utilizarea limbii ucrainene și să folosească manuale rusești revizuite care anulează ideea că Ucraina este un stat suveran, a relatat Post.

Rusia trimite sute de profesori în Ucraina pentru a oferi educație “corectă”

Ministrul rus al Educației, Serghei Kravtsov, a declarat la sfârșitul lunii trecute că educația ucraineană “trebuie să fie corectă”, potrivit ziarului.

Aceasta este cea mai recentă mișcare în cadrul efortului concertat al Rusiei de a-și consolida controlul asupra Ucrainei și de a delegitima țara invadată.

Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare

Mulți ucraineni sunt constrânși să nu se întoarcă în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a semnat recent un nou decret privind pașapoartele care extinde o cale rapidă de obținere a cetățeniei ruse pentru ucraineni și a introdus rubla rusească ca monedă în zonele ocupate.

Rusia a instituit, de asemenea, un sistem de “filtrare”, deportând cu forța până la 2 milioane de ucraineni din teritoriile ocupate de Rusia, ceea ce secretarul de stat Antony Blinken a calificat drept o crimă de război.

Ca parte a procesului de “filtrare”, Mulți ucraineni sunt constrânși să nu se întoarcă în Ucraina, a declarat Blinken într-o declarație de condamnare a acțiunilor Rusiei de săptămâna trecută. Pașapoartele ucrainene au fost confiscate, iar familiile au fost separate în mod deliberat.

Potrivit raportului Post, Rusia a înăbușit, de asemenea, mass-media ucrainene și a preluat rețeaua de telefonie mobilă în zonele controlate și a început eforturile de a înlocui infrastructura ucraineană, cum ar fi indicatoarele din oraș, cu versiuni de marcă rusească.

FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?