Categorii: Știri

Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus. ‘Nu se justifică o panică în acest sens’

Raed Arafat, secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, a vorbit despre noua tulpină coronavirus, care are aceleaşi simptome cunoscute până acum. Singura diferență este că se răspândește mai rapid.

Raed Arafat a ținut să precizeze că panica nu este justificată în acest sens.

Coronavirusul a suferit modificări

‘Tulpina are o contagiozitate mai mare, nu înseamnă că crește șansa că cei care se îmbolnăvesc să aibă o formă mai gravă prin noua tulpină, ea duce la simptomele de agravare pe care le are și cea predominantă, dar faptul că se răspândește mult mai reprede, e cu 70 la sută mai agresivă, normal că poate să crească brusc numărul celor infectați.

Ăsta e motivul pentru care preventiv s-au luat mai multe restricții în celelalte țări, în așteptarea unei analize mai clare. Franța a luat decizia de a închide transporturile aviaticeși feroviare până ce, în 48 de ore, să se ajungă la o analiză mai amplă. Noi am luat decizia pe 14 zile, sunt țări care au luat pe 10 zile’, a declarat Raed Arafat la Digi24, luni seară, 21 decembrie.

Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah Carey și Andrea Bocelli au întreținut atmosfera...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

Când va ajunge prima tranșă de vaccinuri

Totodată, Comitetul Național de coordonare a anunțat că prima tranșă de vaccinuri anti-Covid va ajunge în România în data de 26 decembrie. Autoritățile au îndemnat, de asemenea, la respectarea regulilor pe perioada sărbătorilor.

‘Astăzi, 22 decembrie, a avut loc întâlnire a CNCAV, prezidată de premierul interimar al României, Nicolae Ciucă. A fost analizat, în detaliu, stadiul pregătirii pentru declanșarea efectivă a campaniei de vaccinare odată cu distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri, de 10.000 de doze în data de 26 decembrie.

Au fost discutate aspecte concrete privind armonizarea la nivel național și local, asigurarea siguranței distribuției, transportului și a vaccinării propriu-zise, precum și privind informarea corectă a publicului în legătură cu acest demers’, se arată în comunicat, scrie Digi24.

FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?