Categorii: Știri Stiri externe

Povestea ucraineanului care a supraviețuit Holocaustului, dar a fost ucis de bombardamentele rușilor

Boris Romanchenko, un supraviețuitor al Holocaustului în vârstă de 96 de ani, a fost ucis vinerea trecută la Harkov, Ucraina, când forțele ruse au bombardat orașul, potrivit Ministerului Apărării din Ucraina. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Romanchenko a supraviețuit lagărelor de concentrare de la Buchenwald, Dora-Mittelbau, Peenemünde și Bergen-Belson, au anunțat luni memorialele pentru lagărele Buchenwald și Dora-Mittelbau.

Boris Romanchenko a murit în propriul apartament din Harkov, după ce blocul în care locuia a fost ținta bombelor rusești. Bărbatul avea 96 de ani și era cunoscut drept un supraviețuitor al Holocaustului, reușind să supraviețuiească, după ce a fost închis în lagărele de concentrare din Bargen Belse, Mittelbau-Dora și Buchenwald.

Harkov, unde a fost ucis Romanechenko, este al doilea oraș ca mărime al Ucrainei. La fel ca multe alte centre de populație civilă, a fost sub focul artileriei ruse pe tot parcursul invaziei.

Vestea morții lui Boris Romanchenko, șocantă

Fundația Memorială Buchenwald și Mittelbau-Dora a anunțat, luni, citând-o pe nepoata bărbatului, că acesta locuia într-un bloc din Harkiv lovit în timpul unui atac rusesc. Fundația s-a declarat „consternată” de vestea morții lui Boris Romanchenko.

“Cu groază anunțăm moartea violentă a lui Boris Romanchenko în războiul din Ucraina. Fostul prizonier de la Buchenwald și vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora și Comandamente pentru Ucraina (IKBD) a murit vineri la Harkov după ce un glonț a lovit clădirea cu mai multe etaje în care locuia. Apartamentul său a ars”.

Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah Carey și Andrea Bocelli au întreținut atmosfera...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare

Cine este Romanchenko

Romanchenko s-a născut pe 20 ianuarie 1926 la Bondari, Ucraina, se arată într-un comunicat memorial. El a fost deportat la Dortmund, Germania, în 1942 și a fost forțat să lucreze în subteran, se arată în comunicat. În 1943, după ce a încercat să evadeze, Romanechenko a fost trimis la Buchenwald, unde se estimează că peste 50.000 de oameni au fost uciși.

Potrivit memorialelor, Romanchenko a servit ca vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora și a fost dedicat documentării și păstrării crimelor naziste pe care el și milioane de alții le-au îndurat. În 2015, Romanchenko a participat la un eveniment de comemorare a 70 de ani de la eliberarea orașului Buchenwald, a spus fundația memorială a lagărului, în timpul căruia a citit „Jurământul Buchenwald”.

Mai mult, Romanchenko a lucrat intens pentru memoria crimelor naziste și a fost vicepreședinte al Comitetului Internațional Buchenwald-Dora.

FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după numeroasele operații estetice! Caută tinerețea veșnică și...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?