Categorii: Știri Stiri externe Viral

Poliția militară a demarat o anchetă după ce un soldat britanic a inventat poveşti de pe front pentru a fi decorat. Bărbatul a vândut medalia de onoare pentru 140.000 de lire sterline

Poliția militară a lansat o anchetă după ce un fost soldat britanic este cercetat deoarece „a inventat o poveste despre curajul său pe frontul de luptă” pentru a fi decorat cu o medalie de onoare. Soldatul a vândut-o pentru 140.000 de lire sterline. „Am suportat destul faptul că spunea cât este de curajos, dar când am văzut că profita din vânzarea medaliilor, a fost prea mult.”

Fostul sergent Deacon Cutterham, în vârstă de 38 de ani, din Bristol, a primit Crucea pentru vitejie remarcabilă în 2012, după ce a susținut că a ridicat o grenadă talibană și a aruncat-o din șanț cu câteva momente înainte ca aceasta să explodeze – salvând viețile colegilor săi soldați în Afganistan.

Însă, după ce a fost acuzat de foștii săi camarazi că a inventat povestea eroică, poliția militară a fost nevoită să lanseze o anchetă în acest sens.

Soldatul a primit o medalie de onoare din partea familiei regale a Regatului Unit

Fostul sergent Deacon Cutterham a primit distincţia numită „Conspicuous Gallantery Cross” – a doua ca importanţă după „Victoria Cross” – pentru că a luat în mână o grenadă aruncată de către talibani și a aruncat-o departe de camarazii săi. Incidentul ar fi avut loc în provincia Helmand, din sudul Afganistanului, în 2011.

Atunci când Prințul Charles i-a înmânat distincția, care este a doua după Crucea Victoria, Cutterham a fost lăudat pentru acțiunile sale “fenomenal de curajoase și incredibil de altruiste” care “au salvat vieți”.

Soldatul  a vândut-o pentru 140.000 de lire sterline

În noiembrie 2020,  Cutterham și-a vândut medaliile la o licitație pentru 140.000 de lire sterline, ceea ce a dus la acuzații din partea foștilor săi colegi din Batalionul 1 de pușcași că a inventat povestea.

Simona Halep iubește din nou! Primele imagini cu bărbatul care l-a înlocuit pe Toni Iuruc. „Tu și eu, este dragoste pe viață”
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare

Cei prezenți la incident sunt de acord că o grenadă a explodat în Nar-e Sarah la 24 mai 2011, dar susțin că grenada lui Cutterham a fost cea care a explodat.

Un fost coleg de patrulă a declarat pentru The Sun: „Nu s-a întâmplat niciodată. Nimeni nu a văzut-o. Când ne-am întors în tabără, ne-am dat seama că lipsea o grenadă.” El a mai adăugat: „Am suportat destul faptul că spunea cât este de curajos, dar când am văzut că profita din vânzarea medaliilor, a fost prea mult.”

Înainte de licitație, un alt fost soldat a declarat: “Nu cred că a meritat acea medalie și acum ar putea face bani din ea”.

Cutterham, în vârstă de 38 de ani, originar din Bristol, a servit în Regimentul 1 de pușcași şi susţine că nimeni nu a asistat la actul său de curaj, deoarece s-a adăpostit imediat după ce a strigat „Grenadă!”.

„Deoarece chestiunea face obiectul unei investigații, ar fi inadecvat să comentem”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami și a apărut așa în public, dar...
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a lăsat să se înțeleagă că are un...
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața ta?