Categorii: Știri Stiri externe Viral

Oamenii vor trăi pe Lună cu normă întreagă într-un deceniu, spune un oficial NASA

Oamenii ar putea trăi și lucra de la distanță pe Lună până în 2030, potrivit unui oficial NASA – acesta a spus că vom avea habitate, rovere și oameni de știință pe solul lunar în urma misiunilor Artemis. “Asta este ceea ce vom face, vom trimite oameni pe suprafața Lunii, care vor trăi pe această suprafață și vor face știință.”

Aveți chef de o schimbare de peisaj? Ce ziceți de o schimbare de planetă?

NASA spune că oamenii vor locui pe Lună în acest deceniu, oamenii de știință și astronauții urmând să petreacă perioade îndelungate de timp pe suprafața lunară, transmite cbsnews.com.

Oamenii vor trăi pe Lună cu normă întreagă într-un deceniu

Agenția spațială americană testează în prezent nava spațială Orion, o capsulă spațială reutilizabilă concepută pentru a transporta astronauți pe Lună, Marte și asteroizi. Orion tocmai a intrat astăzi pe orbita lunară pentru prima dată.

În urma acestei lansări, șeful Orion de la NASA, Howard Hu, crede că oamenii vor avea o prezență permanentă pe Lună până în 2030.

“Vor face știință”

Howard Hu a declarat pentru Laura Kuenssberg de la BBC: “Ei bine, cu siguranță în acest deceniu vom avea oameni care vor locui acolo.

“Vor avea habitate și rovere pe sol, la asta lucrăm și noi la NASA”.

Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Hu a explicat că obiectivul ca oamenii să locuiască pe Lună este în principal științific, ceea ce înseamnă că nu veți ajunge prea curând să mergeți în vacanță acolo.

El a spus: “Asta este ceea ce vom face, vom trimite oameni pe suprafața Lunii, care vor trăi pe această suprafață și vor face știință.”

NASA a lansat nava Orion spre Lună săptămâna trecută, în cadrul primei sale misiuni Artemis. Aceasta tocmai a finalizat cu succes primul său survol al Lunii, deschizând calea pentru viitoarele aselenizări cu echipaj uman în cadrul misiunilor Artemis ulterioare.

Misiunea Artemis 3 este programată să aibă loc în 2025, cu prima aterizare cu echipaj pe Lună din ultimele decenii.

Aceasta va fi urmată de misiunea Artemis 4 în 2027, care va contribui la stabilirea unei baze lunare pentru aterizări anuale pe Lună în fiecare an după aceea.

 

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR