Categorii: Știri Stiri externe

O tânără de 20 de ani l-a dat în judecată pe medicul mamei sale pentru că ea nu ar fi trebuit să se nască. Decizia, fără precedent

O tânără de 20 de ani din Regatul Unit l-a dat în judecată pe medicul mamei sale, susținând că doctorul respectiv ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca aceasta să nu se nască vreodată.

Evie Toombes a câștigat un proces împotriva medicului mamei sale pentru că i-a permis să se nască.

Instanța i-a permis lui Toombes să primească o plată uriașă de milioane de lire sterline din cauza neglijenței medicului mamei sale, care a dus la nașterea ei, potrivit metro.co.uk.

Ce îi reclamă tânăra medicului

Evie suferă de o afecțiune, numită spina bifida, în care coloana vertebrală și măduva spinării unui individ nu sunt formate corespunzător la naștere. Afecțiunea poate duce la paralizie parțială sau completă a membrelor inferioare și ar fi putut fi evitată dacă medicul de familie al mamei ei ar fi sfătuit-o corect.

Tânăra de 20 de ani a făcut o afirmație împotriva medicului generalist al mamei sale, dr. Philip Mitchell. Ea a susținut, în timpul procesului, că medicul nu și-a sfătuit mama în mod corespunzător să ia suplimente vitale înainte de a rămâne însărcinată.

Evie Toombes l-a dat în judecată pe medicul mamei sale și, într-o hotărâre de referință la Înalta Curte din Londra, ea a câștigat cazul și o despăgubire uriașă.

Decizia, fără precedent

Judecătoarea Rosalind Coe QC a dat o hotărâre împotriva medicului și a spus că acesta nu și-a sfătuit pacienta să ia acid folic înainte de concepție, care ar fi putut preveni afecțiunea de care suferă. Culpa invocată de Susan Rodway, avocata tinerei, este “concepție defectuoasă”.

Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în locul în care micuța susținea că se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

“În aceste circumstanțe, ar fi existat o concepție ulterioară, care ar fi avut ca rezultat un nou-născut sănătos”, a concluzionat judecătoarea.

Decizia marchează un precedent și arată că, de acum înainte, un medic va putea fi făcut răspunzător dacă neglijarea sfaturilor adecvate pentru pacient înainte de concepție are ca rezultat nașterea unui copil cu o afecțiune gravă de sănătate.

Potrivit avocaților ei, valoarea exactă a sumei solicitate de Evie Toombes nu este cunoscută, dar este o sumă mare și ar acoperi costul nevoilor ei medicale.

Toombes suferă, de asemenea, de unele probleme intestinale și ale vezicii urinare, dar în ciuda stării sale medicale, ea și-a făcut o carieră în sărituri și a câștigat, de asemenea, „Premiul Inspiration Young Person” în 2018.

 

 

FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR