Categorii: Știri Stiri externe Viral

O instanţă din Rusia dispune arestarea jurnalistei Marina Ovsiannikova

Un tribunal rus a ordonat joi arestarea jurnalistei de televiziune Marina Ovsyannikova, a anunțat agenția de presă Interfax, la mai bine de șase luni după ce aceasta a afișat un semn în direct în care spunea că Kremlinul minte în legătură cu războiul din Ucraina. Jurnalista a fugit din țară și se află în Europa.

Ovsyannikova a fugit deja din Rusia, a declarat avocatul ei în această săptămână, după ce a refuzat să respecte măsurile de arest la domiciliu la care a fost supusă.

“În ceea ce o privește pe Ovsyannikova, instanța a dispus ca aceasta să fie ținută în arest preventiv timp de o lună și 29 de zile, impuse din momentul în care acuzatul este extrădat în Federația Rusă sau din momentul arestării sale în Federația Rusă”, au declarat oficiali ai instanței, citați de BBC.

Un tribunal rus dispune arestarea jurnalistei disidente Ovsyannikova

Acesta a precizat că instanța a refuzat la începutul acestei luni o solicitare a anchetatorilor de a emite un mandat de arestare.

Ovsyannikova fusese anterior supusă arestului la domiciliu sub acuzația de răspândire de informații false despre forțele armate, după ce a organizat un protest de o persoană în apropierea Kremlinului. Forțele de securitate au efectuat un raid la domiciliul ei în luna august.

BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău în timpul unui spectacol 😲
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

Ovsyannikova riscă până la 10 ani de închisoare

Marina Ovsiannikova a fost dată în urmărire de autoritățile ruse la începutul lunii, după ce a evadat din arestul la domiciliu.

Ovsyannikova riscă până la 10 ani de închisoare în conformitate cu normele privind răspândirea de informații false aprobate de parlament după începerea conflictului din 24 februarie. Ea a declarat într-o postare online în această lună că a fugit deoarece nu are niciun caz de rezolvat.

Ovsyannikova, născută în Ucraina, a dat buzna pe platforma studioului televiziunii ruse First Channel în timpul unei transmisiuni în direct în martie, ținând o pancartă pe care scria “Nu război. Opriți războiul”.

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?