Categorii: Știri Stiri externe Viral

O fotografă a pozat toate cele 12.795 de obiecte din casa ei. “Pot începe să trăiesc”

După ce a trecut printr-un divorț și s-a mutat pentru a 11-a oară acasă, Barbara Iweins a decis să facă un bilanț al vieții sale – și al tuturor lucrurilor din casă. Mergând din cameră în cameră, a petrecut aproape cinci ani documentând fiecare obiect pe care îl deține, de la Lego și brelocuri vechi de chei până la telecomenzi, ustensile de bucătărie și diverse bibelouri.

Cele 12.795 de imagini rezultate, transformate într-o carte, oferă un autoportret intim, nefiltrat, care este un antidot la lumea de astăzi a rețelelor de socializare în care “toată lumea încearcă să se protejeze arătând o versiune idealizată a vieții lor”, spune Iweins pentru CNN.

Iweins a constatat că albastrul este culoarea dominantă în casa ei, reprezentând 16% din toate obiectele, în timp ce 22% din hainele ei sunt negre. 43 la sută dintre obiectele din baia ei sunt din plastic, în timp ce aproximativ 90 la sută dintre cablurile din casa ei nu sunt niciodată folosite, iar 19 la sută dintre cărțile ei rămân necitite.

O fotografă documentează toate cele 12.795 de obiecte pe care le deține

Fotografa belgiană spune că proiectul a făcut-o să realizeze că a cumpărat lucruri pe care le avea deja, obiecte care se pierduseră, cum ar fi pieptenele de metal folosite pentru a extrage păduchii din părul copiilor ei.

Iweins a introdus toate datele într-o foaie de calcul Excel care a stabilit anumite informații, cum ar fi că 90 la sută dintre mănuși se pierd în două săptămâni de la cumpărare.

Obiectele din casă lui Iweins valorează 123.169 de euro

Valoarea totală a tuturor obiectelor din casa lui Iweins este estimată la 123.169 de euro, iar 37 la sută dintre figurinele sale Playmobil sunt chele.

De-a lungul anilor, Iweins a dedicat proiectului o medie de 15 ore pe săptămână. Aducerea ordinii în haos a devenit un fel de “terapie” care a ajutat-o să depășească nu numai divorțul, ci și moartea ulterioară a prietenului ei.

BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România

“Când am început, chiar credeam că eram epuizată de mutatul casei și de mutatul lucrurilor mele”, spune ea pentru CNN.

“Și apoi mi-am dat seama că nu era vorba deloc de asta. A fost mai degrabă un act de autoconservare –  a fotografia în fiecare zi era de fapt despre organizarea vieții mele. A fost un proces pozitiv.

Acum, că proiectul este gata și am identificat ce obiecte sunt valoroase, pot începe să trăiesc. Totul a fost acolo cu un motiv, cred.”

 

 

 

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?